Afrin son durum harita (25 Mayıs 2018): TSK bilançoyu açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı. Afrin’de etkisiz hale getirilen YPG’li sayısı 4 bin 474 olarak duyuruldu.


Afrin harekatı son durum 6 Mart (2)
Afrin harekatı son durum 6 Mart

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Afrin’de YPG mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 20 Ocak’ta başlatılan harekat kapsamında, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen YPG’li sayısı 4 bin 474 olarak duyuruldu. Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

Suriye kuzeyi Halep vilayetine bağlı Afrin ilçesi 18 Mart 2018’de TSK/ÖSO tarafından kontrol altına alınmıştı.

TSK, çatışmalarda bugüne kadar “54 askerin şehit olduğunu, 233 askerin de yaralndığı” bilgisini paylaştı. Açıklamada, “TSK ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart itibarıyla kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri sürdürüldü. Harekat kapsamında bugüne kadar 225 mayın ve bin 194 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi” denildi.

Genelkurmay açıklamasında bölgeye dair şu detaylar da paylaşıldı:

  • İcra edilen Fırat Kalkanı Harekatında, TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.
  • Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa kapsamında karşılık verildi. 13 Ekim 2017’den bugüne kadar 12 Gözlem Noktası tesis edilerek faaliyete geçirildi.
  • TSK birliklerince Kızılay, AFAD ve BM tarafından sağlanan insani yardımların bölgeye erişimi konusunda gerekli destek sağlanırken, Afrin’de hayatın normale dönmesi için çalışmalara devam edildi.

Yurtiçinde 49 PKK’lı etkisiz

Yurtiçinde devam eden operasyonlara ilişkin bilgilendirmede ise 18-24 Mayıs arasında Diyarbakır, Mardin, Siirt ile Irak’ın kuzeyindeki orta çaplı operasyonlarda 3’ü sözde lider kadroda olmak üzere, 49 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.  Açıklamada tespit edilen 37 el yapımı patlayıcı ve 11 silah mevzi, sığınak ve barınak imha edilirken, “7 askerin şehit olduğu, 12 askerin de yaralandığı” bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir