Türkiye Afrin’de durmaya kararlı


İSTANBUL  (HABERYİRMİ) -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin Afrin’deki tutumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Afrin’de durmaya kararlı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kararlı bir şekilde Afrin’de duruyoruz, güvenliği tamamen tesis edene kadar oradayız, sonra önümüzde İdlip var, Tel Rıfat var, Mümbiç var” ifadesiyle harekatın bitmediğinin devam edeceğinin sinyalini verdi.

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Gençlik Festivali”ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde Afrin ve Suriye vardı.

‘Önümüzde İdlip var, Tel Rıfat var, Mümbiç var’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fırat Kalkanı’na başladıysak ne diye başladık? Burada bizim ertelenmiş müdahale hakkımız var. Niye ertelenmiş müdahale hakkı diyorum? Çünkü bizim, Zeytinlik Harekatıydı bu harekatın adı, Fırat Kalkanı’nın adı Zeytinlik Harekatıydı. Gecikti o, onu daha önceden yapmamız lazımdı. Daha önceden yapsaydık Kilis bu kadar vurulmazdı.” dedi.

Erdoğan, “Kararlı bir şekilde Afrin’de duruyoruz, güvenliği tamamen tesis edene kadar oradayız, sonra önümüzde İdlip var, Tel Rıfat var, Mümbiç var.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir