ABD, Suriye ordusunu vurdu: Çok sayıda rejim askeri öldürüldü

YPG’ye kalkan olan ABD, Fırat batısındaki Suriye rejim ordusuna bağlı askeri birlikleri bombaladı. YPG’ye karşı herekete geçmek üzere olan rejim ordusundan onlarca askerin ABD hava saldırısında öldürüldüğü duyuruldu.


HABER MERKEZİ – Merkezi Londra’da bulunan İnsan Hakları Gözlemevinin Lübnan temsilciliği, Suriye’nin doğusunda, Irak sınırı yakınında Suriye mevzilerine yapılan hava saldırısında rejim güçlerine ait 38 Suriye askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Gözlemevi saldırının kim tarafından yapıldığının henüz kesin olmadığını belirtirken Suriye basını, saldırının ABD liderliğinde kurulan uluslararası koalisyon güçleri tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Diğer taraftan Suriye devlet medyası da  askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde ABD uçaklarının orduya ait askeri mevzileri bombaladığını ve can kaybı ile yaralılar bulunduğunu söyledi, ancak ABD makamları bu iddiaları reddetti.

Medyanın bugünkü haberinde hava saldırısının Albu Kemal’in güneydoğusundaki el Harra bölgesine yapıldığı bildirildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı destekleyen askeri ittifaktan bir komutanın Reuters’e verdiği bilgiye göre de, “Amerikan olması muhtemel dronlar” Albu Kemal ve Tanf arasındaki Iraklı grupların mevkileriyle, Suriye askeri mevzilerini bombaladı.

İran destekli militanlar ve Lübnanlı Şii Hizbullah milislerinden yardım alan Suriye ordusu IŞİD güçlerini geçen yıl Albu Kemal ve çevresinden uzaklaştırmıştı ancak IŞİD bölgede hâlâ saldırılar düzenlemeye devam ediyorlar.

Suriye’nin Irak ve Ürdün sınırları yakınındaki çöl bölgesine yakın olan Tanf’da ABD askerleri konuşlu bulunuyor.

ABD hava saldırısının Deyr ez Zor hattı güneyinde rejim güçlerini hedef aldı.

ABD unsurları daha önce de pek çok kez, rejim güçlerini Fırat Nehri doğusunu işgal eden YPG’ye karşı ilerlemek isterken bombalamıştı. ABD destekli YPG unsurları, ülkenin kuzey ve doğusunu içine alan “PKK/YPG devleti kurma” planlarını uzun süredir sahaya yansıtmış durumda. ABD, bu hattaki en büyük gücünü ise Türkiye’den alıyor. Zira, Adana’da bulunan İncirlik Üssü, ABD’nin Suriye’deki operasyonlarının ana omurgasını oluşturuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir