Afganistan’da bir ilçe daha düştü


AFGANİATAN, Ferah (HABERYİRMİ)-  Afganistan’ın batısında ilerleyişini sürdüren Taliban bir ilçeyi daha ele geçirerek ilçe kontrolü sağladı.

Taliban, Afganistan’ın batısındaki Ferah ilinde Pur Çaman ilçesini Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirdi.

Ülkede Taliban etkinliğinin en yoğun olduğu yerlerden biri konumundaki Ferah ilinin merkezi, geçtiğimiz günlerde geçici bir süre için Taliban tarafından ele geçirilmişti. Taliban mensupları şehir merkezindeki askeri noktalarda bulunan silah ve mühimmatı güvenli bölgelere taşıdıktan sonra il merkezinden çekilmişti.

Bugün ise sabah saatlerinde ildeki bir diğer merkezin ele geçirildiği bildirildi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid’in, grubun diğer sözcülerinden Kari Yusuf Ahmedi’ye dayandırarak yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İlçenin kaymakamı Hacı Davud, polis şefi Abdulvali, istihbarat şefi Abduzzahir ve tüm personel teslim olurken, Pur Çaman ilçesi tamamen mücahidlerce ele geçirildi. Şu an tüm ilçe Afganistan İslam Emirliği kontrolünde, çok sayıda silah/ekipman ve zırhlı personel taşıyıcılar/araçlar da aynı zamanda ele geçirildi.”

Konuya dair Kabil hükümeti ise henüz bir açıklama yapmış değil. İlçe Ferah ilinde, ilin geri kalanına kıyasla Taliban etkinliğinin daha az olduğu bölgelerden biri konumundaydı.

Yorum

  1. Elhamdülillahirabbilalemiin. Türkiye Afganistanda Talibanın yanında olmalı. Çünkü Taliban Daeş’e karşı savaşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir