Milli takımın elenmesini Erdoğan’a bağladılar


Almanya Dünya Kupası’na çok erken bir şekilde henüz gruplardayken havlu attı. Dünya Kupası’nın favorilerinden gösterilen Almanlar, elemenenin sebebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlamaya başladı. Bu algının başında ise azılı Erdoğan düşmanı Alman Cem Özdemir bulunuyor.

“ERDOĞAN YÜZÜNDEN ELENDİK” DEDİ

cem

Cem Özdemir, Alman ZDF Televizyonunda yayınlanan Markus Lanz’ın programına katıldı. Programda Almanya’nın aldığı hezimet tartışıldı. Özdemir “Almanya’nın elenmesinin nedeni Erdoğan’dır. Mesut ve İlkay ile fotoğraf çekildi ve bu durum milli takım oyuncularının moralini bozdu, bu yüzden iyi oynayamadılar.” diyerek Almanya’nın elenmesini Erdoğan’a bağladı.

Alman Cem Özdemir, bu konunun devamlı haberleştirmesi sayesinde takımın moralinin sıfır seviyesine indiğini bunun da oyunu etkilediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra ziyareti sırasında gurbetçi futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile fotoğraf çektirmişti.

İlkay ve Mesut’un Cumhurbaşkanı ile poz vermesi Almanları adeta çıldırtmıştı. Eleştiriler aşırı noktaya ulaşmış, Mesut ile İlkay adeta psikolojik lince maruz kalmıştı.

İki futbolcuya yönelik tepkiler dünya kupası maçları sırasında ve sonrasında da devam ediyor. Bunun en son örneği Güney Kore maçında alınana mağlubiyet sonrası Alman taraftarların Mesut Özil’e yönelik sözlü saldırılarıyla gerçekleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir