Tanrıkulu’ndan skandal açıklama


sezgintanrikulu

Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziran seçim kampanyası sırasında “CHP’li her aileden HDP’ye 1 oy” diyerek HDP’nin Meclis’e girmesini büyük destek vermişti. Başta Muharrem İnce olmak üzere birçok CHP’li Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını da istemişti.

PKK’NIN VAHŞETİNE “FAİLİ MEÇHUL” DEDİ

HDP ile örtülü ittifak kuran CHP’nin İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise dün Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde bakkalcılık yapan Mevlüt Bengi adlı vatandaşın vahşice katledilmesinin ardından boynunda asılı bulunan nota rağmen cinayetin faili meçhul olduğunu  söyledi ve hükümeti göreve çağırdı.

SANDIK MÜŞAHİTLİĞİNİ GÖREVİNE GİDEMEDİ

AA’nın haberin göre, 24 Haziran’da AK Parti Doğubayazıt İlçe Teşkilatı tarafından sandık müşahidi olarak görevlendirilen Mevlüt Bengi’den haber alınamadı. Bunun üzerine ilçe teşkilatı mensupları, yedek sandık müşahidini görev yapacağı okula gönderdi.

CESEDİ ÜZERİNDE “AJAN” NOTU

Bengi’den ne telefonla ne de başka bir yolla haber alamayan ailesi hemen polise başvurdu. Güvenlik güçleri Bengi’yi bir elektrik direğine bağlı ve başından silahla vurulmuş halde, boynunda ise “2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür”notu ile bulmuştu.

TANRIKULU TERÖRİSTİN CENAZESİNE KATILMIŞTI

PKK’nın yaptığı aşikar bu katliama “fail-i meçhul” diyerek teröristleri aklama yoluna giden CHP’li Sezgin Tanrıkulu, bir başka CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi ile, öldürülen teröristin cenaze törenine katılmış ve gözyaşı dökmüştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir