TSK Kandil’e, PKK Sincar’a gidiyor

Irak kuzeyinde Sincar hattını yeni Kandil yapan PKK, tam bu noktada kurulan ABD üssü ile tam korumaya alınırken, TSK da çoğu boşaltılan Kandil’e ilerliyor.


PKK'nın çekildiğine dair videodan.

HABER MERKEZİ – Konvansiyonel medya Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’e yönelik harekatına geniş biçimde yer verirken, PKK’nın artık Kandil’i etkin biçimde kullanmadığına yer bile vermiyor. Irak kuzeyinde Sincar hattını yeni kandil yapan PKK, tam bu noktada kurulan ABD üssü ile tam korumaya alınırken, TSK’nın çoğu boşaltılan Kandil’e yaklaşması ilginç gelişme olarak dikkatlerden kaçmıyor. İşte Haberyirmi farkı ile olup bitenler

TSK Kandil’e gidiyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak’ın kuzeyindeki PKK’nın kamplarına yönelik 11 Mart’ta başlatılan hava destekli operasyonlarda şu ana kadar 400 kilometrekarelik alan terörden arındırıldı, 155 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel’in koordine ettiği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekiplerince devam eden sınır ötesi operasyonlarda, PKK’nın Kandil hattında kalan 23 kilometrelik sınır hattı kontrol altına alındı. TSK, bu alan boyunca 11 üs bölgesi kurmuş durumda…

PKK Kandil’den Sincar’a taşınıyor

TSK, PKK’nın sözde “cephe gerisi lojistik üsler” diye adlandırdığı Hakurk ve Armuş kampları ile Avaşin Basyan, Kani Rash, Bermize, Sidekan’ı da içine alan fiziki koşullarının en zorlu olduğu Bradost bölgesinin kontrolünü tamamen sağladı. PKK’lıların söz konusu bölgelerden Kandil’e çekildiği ve üst düzey yöneticilerinin de bölgeyi terk ettiği öğrenildi.

PKK Sincar Kandil üsleri

Ancak, Suriye ve Irak’ta ABD desteği ile binlerce kilometrekarelik alana yerleştirilen örgüt için artık Kandil, Türkiye’ye karşı stratejik bir üs olmaktan çoktan çıkmış durumda. Örgüt Suriye kuzeyinde Kobani, Tel Abyad, Haseke hattında onlarca üsse sahip olurken, Irak kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgede ise Sincar Dağları’nda konuşlanmış durumda.

Türkiye, Nisan 2017’de Sincar’daki örgüt üslerini vurmuş, 100’den fazla YPG’li ölmüştü. Türkiye’nin saldırısı sonrası harekete geçen ABD ise, aynı zamanda petrol ve doğalgaz yatağı konumundaki bu alanda bir askeri üs kurmuştu.

PKK, Şırnak Silopi ilçesinin tam karşısında Musul’a bağlı Sincar ilçesinin dağlık kesimlerine konuşnırken, Kandil de, Hakkari Yüksekova ilçesinin 80 kilometre kadar güneyinde bulunuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir