Türkiye, Esad’lı anayasa için müzakereye başladı

Türkiye, Rusya ve İran temsilcileri, Cenevre’de kentinde yeni Suriye anayasasını hazırlayacak bir komisyonun kurulması konusunu görüşüyor.


Cenevre müzakereleri

Türkiye, Rusya ve İran temsilcileri, Cenevre’de kentinde yeni Suriye anayasasını hazırlayacak bir komisyonun kurulması konusunu görüşüyor.

El Cezire İngilizce, “Savaş mahvettiği ülkedeki ateşkesin garantörleri olan üç ülkeden yetkililerin BM’in gözetiminin altında toplandıkları İsviçreli kente Suriye muhalefeti üyeleri de geldi” dedi.

Cenevre toplantısının geçen Ocak ayında Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde varılan anlaşmayı izlediğine işaret edildiği haberde söz konusu kongrenin sonuç bildirgesinde, Suriye hükümeti, muhalefeti ve sivil toplumdan oluşacak bir anayasa komisyonunun kurulması çağrısının yapıldığı anımsatıldı.

Haberde, “bir anayasa komisyonunun kurulması durumunda bunun BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 No’lu kararının gerektirdiği, ihtilafın siyasi çözümüne yönelik ilk adım olacağının altı çizildi.

El Cezire, Rusya’yı Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin’in temsil ettikleri Cenevre’deki toplantıda, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal ve İran Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Hüseyin Ensari’nin de katıldığına dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir