Meral Akşener’in koltuğu sallantıda


24 Haziran hezimeti sonrası sadece CHP’de değil İyi Parti’de sular durulmuyor. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyenlerin yanı sıra İyi Parti’de de seçim sonuçlarından memnun olmayanlar Akşener’in gitmesini istiyor.

YENİ BİR KEMAL VAKASI

Meral Akşener 24 Haziran’dan önce ‘Ya başkan olacağım ya babaanne’ diyordu. CB olamaması halinde siyaseti bırakacağının sinyallerini veriyordu. Ancak seçimlerden sonra Meral Akşener hiçbir şey olmamış gibi davranmayı tercih etti. Akşener’in Genel Başkanlığa devam edeceğini açıklaması parti içinde büyük eleştirilere neden oldu.

CHP İLE YAPILAN İTTİFAK BEĞENİLMEDİ

Akşener’e parti içi yapılan en ciddi eleştiri CHP ile yaptığı ‘millet ittifakı’ oldu. İyi Parti’nin Millet İttifakı kurarak CHP ile aynı çizgide durması, İyi Parti’nin hedefindeki milliyetçi-muhafazakar oyları kaçırdığı düşünülüyor.

ÜLKÜCÜ İSİMLERİN SAYISI ÇOK AZ

Meral Akşener’in MHP’den ayrılarak parti kurması İyi Parti’de ülkücü isimlere ağırlık vereceği imajını doğurmuştu. Ancak hiç de öyle olmadı. Aday listelerinde ülkücü isimler çok azdı. Mesela Yusuf Halaçoğlu, MHP’den istifa ederek İyi Parti’ye geçmişti. Ancak seçimlerde aday bile gösterilmedi.

“DİKTATÖR AKŞENER”

Bütün bu sorunlar sonrası İyi Parti’de kongre yapılması gerektiği tartışmaya açıldı. Ancak Akşener kongreye tamamen kapalı. Akşener’in inadı gelecek günlerde İyi partide daha büyük bir krize yol açabilir. İyi parti vekilleri kendisinden daha fazla oy alan MHP’ye bile geri dönebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir