Abd şimdi ne diyecek


ABD’li ajan Brunson hakkında yürütülen soruşturmada öne çıkan isimlerden biri de ABD’de yaşayan Evanjelist misyon örgütünün lideri Mike Bickle oldu. Brunson’un telefonunun HTS kayıtlarında adına rastlanan Bickle, ABD’nin en büyük Evanjelist misyon örgütleri arasında yer alan ‘Uluslararası Dua Evi’nin başkanlığını yürütüyor.

Milliyet’in haberine göre, Bickle ismi Brunson tarafından 2015’deki mesajlaşmada yer alıyor. Bickle Brunson’a, “Mike Bickle’ın mayısta Ermenistan’da olacağını biliyor musun?” mesajına Brunson, “Merhaba Dan. Sanıyorum ki bir merasim veya uzlaşma toplantısı sebebiyle orada olacak. Ermeni soykırımının 100. yıldönümü. Bugün Suriyeli Kürt işini bitirdik. 15 erkek ve kadın var” diye cevap veriyor.

TÜRKİYE’YE SUÇLAMA

Brunson’un mesajlaştığı Evanjelist misyon lideri Bickle’ın kimliği ve Ermenistan’da Türkiye aleyhine yaptığı konuşmanın ayrıntıları ise 3 yıl sonra gün yüzüne çıktı.

Bickle, “Tanrı’nın Egemen Amaçları” başlıklı konuşmada Türkiye’yi soykırımcı olarak suçlayarak, “Onlar bir Müslüman ulusu denizinin ortasında bir ada ülkesi olarak ayaktadır. Türkler tarafından öldürülen 1.5 milyon Ermeni soykırıma uğradı, ancak Ermeniler inançlarından vazgeçmeyi reddetti. Bugün dünya çapında tahmini 10 milyon Ermeni var. Ermenistan topraklarında 3 milyon, dışarı ise 7 milyon insan yaşıyor. Ermenistan’ın İsrail ile önemli benzerlikleri var. Tanrı, yalnızca iki coğrafyada bir antlaşma yaptı. Her iki millet bir soykırım yaşadı ve nüfuslarının çoğu kendi ülkelerinin dışında yaşıyor. Ermenistan 400 yıl Türklerin altında acı çekti” açıklamasını yaptı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir