O lideri sollayıp birinci seçildi


Araştırma Avrupa’da yapıldı. Avrupa Birliği’nin önemli araştırma şirketlerinden birinin yaptırdığı araştırmaya katılan 14 milyon kişiden %37’si Recep Tayyip Erdoğan’ı en karizmatik lider olarak gösterdi…Dünyanın en karizmatik lideri Erdoğan! İtalya menşeili bir firma çok sayıda ülkede 14 milyon kişi ile düzenlediği bir anket sonucunda en karizmatik kararlı

1) RECEP TAYYİP ERDOĞAN : Kararlı, sert, korkusuz, zeki ve karizmatik. Kuşkusuz, Türkiye’nin tarih kitaplarındaki yeri “Erdoğan’dan önce” ve “Erdoğan’dan sonra” olmak üzere ikiye ayrılacak bundan sonra. İktidara geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla halkının çok büyük bir çoğunluğunun desteğini arkasına almayı başardı.Türkiye O’nun döneminde, hayal bile edilemeyecek bir noktaya ulaştı. Davos’taki çıkışıyla İslam dünyasının da lideri olduğunu perçinlemiş oldu. Son dönemde kendini devirmek için düzenlenen komploları başarıyla savuşturdu. Araştırmaya katılan 14 milyon kişiden %37’si O’nu en karizmatik lider olarak gösterdi.

2)VLADİMİR PUTİN : Kısa tabiriyle ‘dediğim dedik’ bir lider. Karizmasını da bu özelliğine borçlu. Ekonomik yönden çok güçlü ve bu gücü kullanmayı seviyor. İstediklerini dolaylı yoldan elde etmeyi biliyor. Zeki ve bir o kadar da kurnaz. Rusya’nın geçmişten kalan hesaplarını kapatmayı kendine ilke edinmiş. Rusya O’nun döneminde Avrupa’nın ve dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldi.

3) BARACK OBAMA : Amerika’nın son yıllarda gördüğü en ılımlı lider. Sorunları fazla gürültü çıkarmadan halletmeyi seviyor. Halkın arasına karışıp onlardan biri gibi görünmek için sergilediği çaba aşikâr. Eğlenceli ve pozitif bir başkan. Tüm bunların yanı sıra, sözünü Dünya üzerindeki her ülkede dinletebilecek kadar güçlü. Şüphesiz; ABD’nin varlığı ve etkinliği, Obama’nın karizmasıyla birleşince birkaç adım ileri gitti.

4)MAHMUD AHMEDİNEJAD: İran’ın güçlü duruşunun temsilcilerinden biriydi Ahmedinejad. En sert liderlerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle nükleer çalışmalar konusunda dünyaya çektiği rest ile gündeme oturdu. Kimseden korkmadığını gösterdi. İran O’nun sayesinde etkin bir ülke haline geldi.

5)MUHAMMED AL MAKTOUM : Birleşik Arap Emirliklerinin idaresinde olan ve Dubai’nin mutlak hükümdarı olarak gösterilen El Maktum, diğer karizmatik liderlerin aksine ılımlı bir yönetim tarzını benimsiyor. Dünyanın sayılı zenginlerinden olan El Maktum, fakir halka yaptığı yardımlarla tanınıyor. İslâm dünyasında sözü geçen liderlerden biri.

TGRT HABER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir