Abd’nin TSK’nın operasyonuna tavrı


Başkan Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon düzenleneceğini açıklamasını ardından ABD tutuşmaya başladı. ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Patrick Ryder yaptığı açıklamada, “İki komutan, Türkiye’nin güvenlik kaygılarına yanıt olarak Suriye’nin kuzeydoğu sınırına kurulan ABD gözlem noktaları dahil karşılıklı güvenlik menfaatlerini ele aldı.” ifadesini kullandı.

ABD’NİN TEK DERDİ ARTIK GÖZLEM NOKTALARI

Ryder, Dunford’un mevkidaşı Orgeneral Güler’e gözlem noktalarının Türkiye’ye yönelik Suriye’den söz konusu olabilecek herhangi bir tehdidi caydırmaya yönelik olduğunu vurguladığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) daha önce Savunma Bakanı Jim Mattis’in duyurduğu Suriye ile Türkiye sınırına gözlem noktalarını kurmaya başladıklarını belirtmişti. Ancak sayı ve tam olarak nereye kurulmaya başlandığı bilgisini vermemişti.

ABD’NİN TAVRI NE OLACAK?

Fırat’ın doğusuna yapılacak bir operasyonda ABD’nin tavrı merak ediliyor. Bu açıklamayo yorumlayan uzmanlar Türkiye’nin muhtemel operasyonu sırasında ABD’nin YPG’ye çok büyük destek vermeyeceğini söylüyor. ABD için şimdilik önceliği askeri üsleri ve gözlem noktaları…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir