‘Bahçeli ile muhakkak görüşmeliyiz’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 temasları ve Güney Amerika gezisi sonrasında yurda döndü. Yurda dönüşünün ardından Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, MHP ile ittifak konusunda “Bazıları ortalığı karıştırmak isteyebilir. Buna fırsat vermeden Sayın Bahçeli ile ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. ” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adayıyla ilgili bir soruyu “İstanbul’la ilgili sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra vereceğiz” şeklinde yanıtladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Liderler zirvesinin 13’üncüsü yapmak üzere gitmiştik, Bu seyahatimizde de bugüne kadar olanlar geçmişi bugünü, G-20 zirvesinin değerlendirilmesi fırsatını bulduk. İlk zamanlar 6 ay arayla yapılıyordu daha sonra yılda bir yapılmaya başlandı.Zirvede te-rörle mücadeleye verdiğimiz önemi vurguladık, te-rörle mücadelede samimiyetin altını çizdik.Adil ve sürdürebilir kalkışma için küresel ticaret ve ekonominin karşı karşıya kaldığı yapıları ve ortaya çıkan risk ve tehlikeleri ele aldık. Te-rörün tüm formlarına karşı dayanışma ve samimiyetle yapılmasının altını çizdik. Dünyada en büyük göç yolunun en büyük mülteci ev sahipliğine ev sahipliği yapan ülke olarak bu konulara değindik.

MADURO’YA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Paraguay’ın bizler için önemli bir dost olduğunu gördüm. Türkiye’ye gösterilen ilgi ve alaka bizleri memnun etti. Paraguay da ülkemizde kısa bir süre içerisinde elçiliğini açacak.Venezuela’da dostum Maduro ile bir araya gelerek somut işbirliği imkanlarını ele aldık. Venezuela’da tören kıtasında yer alan askerlerin ve çocukların ‘İstiklal Marşı’mızı okumaları, ayrıca eşimin onların okuluna gittiğinde ‘Sarı Kız’ı bizzat çocukların söylemesi ve 2 günde ezberlemeleri manidardır. Çocukların birinin bayrağını yere düşürmesi üzerine Sayın Maduro’nun bayrağı yerden alıp çocuğa vermesi de unutulmaz bir nezakettir. Yaptığımız görüşmelerin olumlu etkilerini önümüzdeki dönemde daha net bir şekilde göreceğimize inanıyorum.17-18 saat hiç durmadan ülkemize geldik. Eskiden olsa 2 günde anca gelebilirdik. Bu da ülkemizin nereden nereye geldiğinin bir göstergesi.”

G20 ZİRVESİ DİĞER ZİRVELERDEN FARKLI OLDU MU?

Te-rörle mücadele konusu burada da gündeme geldi. Bu toplantıda Cemal Kaşıkçı olayı da gündeme geldi. İkili görüşmelerde Cemal Kaşıkçı olayı çok gündeme geldi. Ben yaptığım basın toplantısında Cemal Kaşıkçı konusunu etraflıca anlattığım gibi işin başından şu ana kadar gelinen noktayı da uluslararası medyaya da ifade etme şansım oldu. Te-rörle mücadeleyi yine paylaşma imkanımız oldu.

BAHÇELİ İLE NE ZAMAN GÖRÜŞECEK?

MHP bir ismini belirledi, ben de bir isim belirledim. İki arkadaşımız teknik detayları çalışıyorlar. Teknik çalışma ne durumda bunu dinleyeceğiz. Bundan sonra Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmayıp ortalığı karıştırmak isteyebilir onlara fırsat vermeyip Cumhur ittifakını diri tutmak gerekir.

İSTANBUL ADAYI BİNALİ YILDIRIM MI?

Şu anda tabi aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul Türkiye’de en önemli ilimiz. Her şeyden önce benim aşkım olan bir il. Doğduğum, büyüdüğüm, belediye başkanlığı yaptığım, vekil seçildiğim bir il. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok çok önemsiyoruz. İlçelerle ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyor arkadaşlarımız. Ankara’da da malum TBMM’de bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis Başkanı’mızın yönetmesinden daha doğal bir şey olamaz.İstanbul’la ilgili sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra vereceğiz

YENİ EYLEM PLANI AÇIKLANACAK MI?

Fuat Bey bu çalışmaları bizzat koordine ediyor. İkinci 100 günlük programımızı inşaallah tüm halkımızla paylaşacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir