Gürsel Tekin’den Kılıçdaroğlu’na salvolar


CHP’nin İstanbul Büyükşehir adaylığına gözünü diken Gürsel Tekin, adının parti yöneticileri tarafından aday adayları arasında telaffuz edilmemesine tepki gösterdi. Tekin, “Genel başkanımız, parti yöneticilerimiz İstanbul’u bana sorsunlar. Gerçekleri öğrenirler. Bazı adaylar genel başkanımıza CEO’ları, iş insanlarını gönderiyor olabilir. Ama onların hiçbirisi benim gittiğim mahalleleri, sokakları bilmez. Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimizden, sokakta olan birisi olarak ‘İstanbul’da ne oluyor’ diye sormamaları beni üzüyor” açıklamasını yaptı.

Gürsel Tekin yapılan anketlerde önde olduğunu savunarak, “Genel başkanımıza her şeyi bir kenara bırakıp kardeşlik hukukuna dayanarak bir ricam olacak. Hakkaniyet istiyorum” dedi ve şunları söyledi:

Sonucu kabul ederim

İstanbul’da CHP örgütünün, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına, muhtarlara, kanaat önderlerine ve en çok güvendikleri en az üç ayrı şirkete kamuoyu yoklaması yaptırarak, bu yoklamalarda sonuç ne çıkarsa onu kabul edelim. Genel Başkanıma zaman zaman CEO’lar, iş insanlarını getiriyor olabilirler. O getirenlerin hiçbir tanesi Afgan, Karadeniz, Sultan, Filistin, Mevlana, Sülüntepe mahallelerini, Şam Sokağı’nı benim gibi bilmezler.

Bilgi almamaları beni üzüyor

İstanbul’un bütün sorunlarıyla yakinen ilgilenen, dertlerine dert ortağı olmaya çalışan bir milletvekiliyim ve aynı zamanda sayın genel başkanım sizin de arkadaşınızım. Bütün bu çalışmaları yaparken, çeşitli yabancı gazeteciler gelip İstanbul’la ilgili konuları bana soruyor. 785 mahalleyi dolaşmış birisi olarak partimizin genel başkanı ve parti yöneticilerimizin benden “İstanbul’da ne oluyor?” diye bilgi almamaları beni son derece üzüyor.

Kılıçdaroğlu’na gönderme: Uysalım ama koyun değilim

Tekin ayrıca yaptığı açıklamada “ 35 yıldır bu partinin emekçisi olan Gürsel Tekin’in adını zikredemeyenler oluyor. Şu bilinmeli ki ben partisine aşık, uysal bir insan olabilirim. Ama asla koyun değilim. Genel başkanım benim bir tek sözüm var: Bugüne kadar kapınıza bir tek kişiyi göndermedim. Benim lobim İstanbul’un garip gurabaları. Garip gurabalarının aday adayıyım. Sizden de hakkaniyet istiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir