Selman’ın planını kabul etmeyince


‘Ortadoğu’nun kiralık ka-tili’ olarak bilinen Filistin asıllı ‘devşirme’ Muhammed Dahlan, Cemal Kaşıkçı ci-nayetinde Suudi Prens Muhammed’i temize çıkarma planı için kullanılmayı kabul etmeyince saldırıya uğradı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’e bağlı çalışan Dahlan, Suudi Prens’in şerefine Dubai’de düzenlenen yat partisine davet edilerek burada Kaşıkçı ci-nayeti için hazırlanan yeni senaryonun ana oyuncusu olma teklifi aldı.

Yeni Şafak’ın konuştuğu Suud ve Filistinli kaynaklar, Muhammed bin Zayed ile Muhammed bin Selman’ın, Dahlan’a “Kaşıkçı ci-nayetini planlayan ve planı uygulayan kişi olarak seni ilan etmeye hazırlanıyoruz” dediğini, Dahlan’ın ise Prens’i temize çıkarmak için ci-nayetin tüm faturasının kendisine kesilmesini kabul etmediğini kaydetti. Kaynaklara göre Dahlan, gergin geçen görüşme sonrası Dubai’deki bir ekip tarafından feci şekilde dövüldü ve boynu kırıldı.

YOĞUN KORUMA ALTINDA

İsrail tarafından yıllar önce devşirilen ve BAE Prensi bin Zayed’in desteğiyle Ortadoğu’daki birçok kirli plan için kullanılan Muhammed Dahlan, yat partisindeki arbedenin hemen ardından Dubai’deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası Dahlan’a yakın isimler, onun ‘yaşanan bir kaza sebebiyle’ tedavi altına alındığını duyurdu. Bu açıklamanın birkaç saat sonra yayından kaldırılması dikkat çekti. Konuya ilişkin Yeni Şafak’a bilgi veren Suudi bir kaynak, Dahlan’ın boynunun kırık olduğunu ve hastanede olağanüstü koruma altında tutulduğunu belirtti. Aynı kaynak, Dahlan’ın kimseyle görüştürülmediğini ve önümüzdeki günlerde bu konuda şok gelişmeler yaşanabileceğini ileri sürdü.

Yeni Şafak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir