Sözcü yazarlarına Fetö soruşturması


Sözcü gazetesi yazarlarına FETÖ soruşturması açıldı. Emin Çölaşan ile Necati Doğru artık  “FETÖ” den şüpheli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin 3 yöneticisi ile yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Aynı dosyada şüpheli olarak bulunan Uğur Dündar ve Saygı Öztürk hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İŞTE O 5 İSİM… Soruşturmada şu isimler yer aldı; Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Sözcü Gazetesi İnternet Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin, Sözcü Gazetesi İnternet Haber Koordinatörü Yücel Arı, Yazar Necati Doğru ve Yazar Emin Çölaşan… Çölaşan 17-25 Aralık sürecinde “bizim yapamadığımızı Fetullah yaptı” diyerek açıkça Fethullahçı terör örgütüne arka çıkmıştı.

İKİ İSME TAKİPSİZLİK… Dosyada şüpheli olarak bulunan Sözcü Gazetesi yazarları Uğur Dündar ve Saygı Öztürk hakkında ise ‘takipsizlik kararı verildi.

MEDİHA OLGUN İSİMLERİNİ VERMİŞTİ… Sözcü Gazetesi’nde ilk davanın sanıklarından Mediha Olgun savcılığa verdiği ek ifadede Sözcü’nün bazı yöneticilerine yönelik çeşitli suçlamalar yöneltmişti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir