Tamamen yerli ve milli Kaplan füzesi


Roketsan tarafından geliştirilen ve üretilen KAPLAN Füzesi (TRG-300) yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 30 km’den 120 km mesafeye kadar yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateşler oluşturabilme yeteneğine sahip.

Üstün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü oluşturarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlar.

KAPLAN Füzesi, uydu destekli ataletsel güdüm sistemi sayesinde hedefleri hassas olarak vurabilme yeteneğine sahip.

KAPLAN Füzesi yalıtımlı pod içerisine yerleştirilerek Pod İçi Füze konfigürasyonu olarak depolanmakta, taşınmakta ve fırlatılabilmektedir.

KAPLAN Füzesi, ROKETSAN üretimi K+ Silah Sistemi, T-122/300 ÇNRA Sistemi, Çok Kundaklı Roketatar Sistemi (ÇKRA-122/300) ile entegrasyon için uygun ara yüze sahip diğer platformlardan fırlatılabiliyor.

KAPLAN Füzesi Silah Sistemi, gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında yüksek öncelikli hedefler üzerine karşı görmeyerek yoğun ateşler açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlayan bir silah sistemidir.

KAPLAN Füzesi Silah Sistemi sahip olduğu uzun menzil ve yoğun ateşler açabilme yeteneği ile bir caydırıcı güç olarak kullanılmaktadır. Bu sayede, bir manevra kuvvetinin desteklenmesinde standart taktik görevlerin yanı sıra barışı destekleme harekâtından, ateşle taarruza kadar oldukça geniş bir kullanım yelpazesinde çok önemli görevler almaya hazırdır.

istem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve kaç taktiğini başarıyla uygulayabiliyor. Bu maksatla Silah Yönetim Sistemine entegre Seyrüsefer Sistemine ve Otomatik Tevcih Sistemine sahip.

KAPLAN, bir atış görevinin icrası için hazırlık, planlama, görevlendirme, balistik hesaplama, tevcih gibi faaliyetler için gerekli mekanik, elektriki ve elektronik alt sistemlerle teçhiz edilmiştir. Farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor.Sistem sahip olduğu tam otomatik seyrüsefer ve tevcih sistemleri sayesinde kısım komutanı, doldurucu ve sürücü olmak üzere sadece üç kişilik mürettebatla atış görevini yerine getirebiliyor.

KAPLAN Füze Sistemi Teknik Özellikleri Çap: 300 mm Azami Menzil: 120 km Asgari Menzil: 30 km Ağırlık: 585 kg Güdüm: Uydu Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi (ANS) Kontrol: Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik Kontrol Yakıt Tipi: Kompozit Katı Yakıt Harp Başlığı Tipi: Tahrip ve Parça Tesirli Harp Başlığı Ağırlığı: 105 kg Harp Başlığı Etkili Yarıçapı: 70 m Tapa Tipi: Yaklaşmalı (Hassas Yedeklemeli) Raf Ömrü: 10 yıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir