Tren kazasından sonra komplo teorisi


Dün sabah Ankara’da Yüksek Hızlı Tren ile rayları kontrol eden trenin çarpışması sonucu 9 kişi yaşamını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

YAŞAMINI YİTİRENLERDEN BİRİ ASTROFİZİK PROFESÖRÜ

Tren kazasında hayatını kaybedenlerden biri de, astrofizik alanında çalışmalar yapan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak oldu.

Doçentlik ve profesörlük zamanlarında astrofizik alanına yoğunlaşan Albayrak’ın ilgilendiği diğer alanlar şunlardı: Yıldızaltı Cisimler (Kahverengi Cüceler) , Küçük Kütleli Yıldızlar, Bünyesel Değişen (RR Lyrae, Delta Scuti türü) Yıldızlar, Örten Değişen Çift Yıldızların Fotometrik Analizi, Erken Tayf Türü (Cüce ve Süperdev) Yıldızların Tayfsal Analizi

ZAMANLAMASI MANİDAR KAZA

Kazanın ardından ortaya bir komplo teorisi atıldı. Bilindiği üzere gece saatlerinde Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulduğunu açıklayan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Bundan saatler sonra da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenler arasında Prof. Dr. Berahitdin Albayrak’ın olması kafaları karıştırdı.

SON AÇIKLAMASI: ÇOK YAKINDA BÜYÜK İŞLER YAPACAĞIZ

Hayatını kaybeden Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, bir süre önce yaptığı bir konuşmada, Türkiye Uzay Ajansı projesinden bahsederek, Türkiye’nin bu alanda yakında büyük bir atılıma imza atılacağını duyurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir