Türkiye’ye dokunmak Katar’a dokunmaktır


Katar Milli Günü dolayısıyla, Katar’ın Ankara Büyükelçisi el-Şafi’nin ev sahipliğinde bir otelde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi el-Şafi, “Katar ve Türkiye artık iki beden değil, tek yürek. Ne diyorlar, anca beraber kanca beraber.” açıklamasını yaptı.

‘İNSANLIĞIN ZAFERİNİ SAĞLAYAN BİR ZEMİN’

El-Şafi,  yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Birincisi, Temmuz 2016 yılında Türkiye’de meydana gelen başarısız darbe girişiminde Katar devleti Türkiye’nin yanında duran ilk ülkeler arasındaki yerini almış ve meşru otoritesini desteklemiştir. İkincisi ise ondan bir yıldan daha kısa bir süre sonra Katar’la yaratılan Körfez krizi ve komşu ülkeler tarafından bize uygulanan zalim ambargoydu. İşte o zaman Türkiye, Katar’ı desteklemekten bir an bile geri kalmamış ve zalimane boykota karşı cesaretle karşı koyup yanında durmuştur. Üçüncüsü ise Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kriz, burada da Katar kendisine uygulanan ambargoya rağmen Türkiye’nin yanında durmuştur. Ancak her iki ülke de bu krizlerden daha güçlü bir şekilde çıkmış, zorlukları aşmayı başarmış ve ortak yollarını başarıyla devam ettirmişlerdir.”

‘TÜRKİYE’YE DOKUNMAYI KATAR DEVLETİNE DOKUNMAK DEMEKTİR”

El-Şafi, ayrıca “Türkiye’ye dokunmayı Katar devletine dokunmak addederiz. Eminiz ki bunun tersi de doğrudur. Allah ülkelerimizi ve halklarımızı her türlü kötülükten korusun.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir