Kuran’a el bastılar


Müslüman Meclis üyeleri Filistin asıllı Müslüman Rashida Tlaib ve Minnesota eyaletinden Somali asıllı İlhan Omar 1734’te İngilizce’ye çevirilen ve ABD’nin kurucularından Thomas Jefferson’a ait Kur’an-ı Kerim’e el basarak, yemin etti.

YEREL KIYAFETLERİYLE KATILDILAR

Törene Demokrat Vekil Nancy Pelosi başkanlık etti.  Michigan eyaletinden Temsilciler Meclisi’ne seçilen Filistin asıllı Müslüman Rashida Tlaib ve Minnesota eyaletinden Somali asıllı Müslüman İlhan Omar’ın da bulunduğu 435 üye yemin etti.

Tlaib ve Omar’ın yemin törenine ülkelerinin geleneksel yerel kıyafetleriyle katıldığı gözlemlendi. Öte yandan, Omar’ın babası, ailesi ve akrabalarının da aralarında bulunduğu çok sayıda destekçi, Omar’ın yemin törenini Temsilciler Meclisi’ndeki ofisinden takip etti.

LAİKLİK ELDEN GİTTİ Mİ?

Müslüman üyelerin Kuran’a el basmasıyla birlikte ABD’de laiklik elden gidip irtica gelmedi. Bunun tartışmasını yapan bile çıkmadı.

TRUMP’IN GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYORLAR

Bu arada Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Brad Sherman, Başkan Donald Trump’ın görevden alınmasını öngören bir tasarı sunacağını duyurdu.