O akademisyen hakkında dava


Güneydoğu’da te-rör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlara karşı çıkan ‘Bu suça ortak olmayacağız’ isimli skandal bildiride imzası bulunan solak T24 yazarı Murat Paker hakkında danışanına yönelik cin-sel sal-dırı suçu işlediği iddiasıyla iddianame düzenlendi.

Hendek operasyonlarının durmasını istiyordu
Türkiye 2016 yılında te-rör örgütü PKK’yı Doğu ve Güneydoğu’dan silmek için topyekun bir mücadele başlatmıştı. Te-röristlerin öldürülmesinden endişe duyan 1128 sözde akademisyen operasyonların durması için o dönem ‘Bu suça ortak olmayacağız’ isimli bir skandal bildiri imzaladı. Bugün ta-cizden yargılanacak olan Murat Paker de o sözde akademisyenler arasında yer alarak skandal bildiriye imza atmıştı. Ülke düşmanlığı sadece bununla kalmayan Paker’in Türkiye aleyhinde karalama kampanyaları düzenlenen sözde Ermeni Soykırımı yalanları konusunda da boy gösterdiği biliniyor.

Ta-cizden yargılanacak
Solak medyanın operasyonel haber sitesi T24’te de yazılar yazan Paker hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle danışanına yönelik cin-sel sal-dırı suçu işlediği iddiasıyla iddianame düzenlendi. Duruşma 17 Ocak Perşembe günü saat 13:30’da Çağlayan Adliyesi 56. Asliye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yeniakit