Trump’tan yeni Suriye açıklaması


ABD heyetinin yarın Ankara’ya yapacağı ziyaret öncesi ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Danışmanı John Bolton’dan art arda açıklamalar geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin, “Askerlerimiz Suriye’den çekiliyor ama bunun çabuk olacağını asla söylemedim” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE PKK/YPG ŞARTI KOŞMUŞLARDI

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ise, “Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenlemesini istemiyoruz” demişti. Her sözünde te-rör örgütü PKK/YPG’yi savunan Bolton, “Kuzey Suriye’den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleşmesi, DAEŞ’in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye’nin ABD’nin müttefiki Kürt savaşçıların can güvenliğini garanti etmesine bağlıdır” ifadelerini kullanmıştı.

BU AÇIKLAMALARA TÜRKİYE’DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Bolton’un sözlerine sert cevap gelmişti. Kalın, “Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye’nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG te-rör örgütleridir. DEAŞ’la mücadele kisvesi altında ayrılıkçı bir gündemle hareket eden PYD ve YPG, PKK te-rör örgütünün Suriye koludur ve Suriye Kürtlerini temsil edemez. Bir te-rör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır. Türkiye’nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu te-rör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır” demişti. haber7