Kategori: Güncel

ABD’de Müslüman avı başladı

Trump’ın göreve gelişinin ilk haftasında, Irak, Suriye, İran, Sudan, Libya, Somali and Yemen vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklamasının ardından, New York dışındaki hava alanlarında da onlarca kişi gözaltına alındı. Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) İcra Direktörü Alia Salem ABD’nin Dallas-Fort Worth Uluslararası Havalimanı’nda 50 kişinin gözaltına alındığını bildirildi.

John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda Protestolar

Bu arada Philadelphia Uluslararası Havalimanı’nda, ABD Gümrük ve Muhafaza memurları tarafından gözaltına alınan ve daha sonra geri gönderildikleri belirtilen 2 Suriyeli aile için akşam saatlerinde mumlu anma gösterisi yapıldı. Suriyeli aile Katar’ın başkenti Doha’dan ABD’ye uçmuştu.

PROTESTO EDİLDİ
Bu arada New York’taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda 12 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.
New York’ta Demokrat Partili Kongre Üyeleri ve aktivist grupların öncülüğünde, 300 kadar eylemci, JFK Havalimanı’nın 4 Numaralı Terminal’inde gözaltına alınan 12 Iraklı’nın serbest bırakılması için bir araya geldi.
Protestoda, “korkuya hayır, düşmanlığa hayır, mülteciler buraya hoşgeldiniz”, “Yasağa hayır, duvara hayır, mülteciler hoşgeldiniz” diye bağıran eylemcilerin taşıdıkların pankartların birinde, “ABD Başkanı Trump’ın azledilmesi ve eşi First Lady Melania Trump’ın da sınır dışı edilmesi” isteğine yer verildi.
Protestoya katılan New York Demokrat Parti Kongre Üyesi Nydia Velazquez ve Jerrold Nadler birlikte Trump’ın kararına karşı açıklamalarda bulundu.

Paylaş
Editör
Haberyirmi
Etiketler: Dunya

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

1 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

1 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

1 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

3 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

4 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

4 ay önce