Kategori: Güncel

FLAŞ: Marawi’de ateşkes pazarlığı başladı

FİLİPİNLER, Marawi (HABERYİRMİ) – Filipinler hükumeti ile yoğun saldırılara rağmen 23 Mayıs’tan bu yana Marawi’yi elinde tutan IŞİD arasında perde gerisinde pazarlık süreci başlatıldığı bildirildi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin Marawi Şehir Belediye Başkanı Omar Solitario Ali’ye, IŞİD’e bağlılık yemini eden savaşçı grubu Maute ve Abu Sayyaf savaşçıları ile görüşmesi konusunda izin verdiği bildirildi. 

Filipinler’de yayın yapan Manilastandart’ın haberine göreDuterte’ye teklif eski Marawi Belediye Başkanı Omar Solitario Ali’den geldi. Dutete ise bu teklife geçtiğimiz Cumartesi gecesi onay verdi. 

FOTO: Filipinler/Marawi kenti. Filipin ordusuna karşı savaşan IŞİD (Maute) savaşçısı/ISIS propaganda videos.
Duterte, Cagayan de Oro Şehrindeki Camp Evangelista’daki yaralı askerlere yaptığı ziyarette gazetecilere verdiği demeçte, Marawi Şehrindeki Maute Grubuna karşı savaşta Avustralya Silahlı Kuvvetleri’nden teknik destek de alınacağını açıkladı. 
Duterte’nin onayının “barış” ya da teslimiyet” eksenli olduğu Maute grubunun üyelerine, teslim olmaya karar verirlerse uygun şekilde tedavi edileceğine dair güvence verdiği ileri sürüldü. 
Duterte, 23 Mayıs’ta şehre saldırı başlatan Maute grubu Mindanao’yu sıkıyönetim ilan etti. Krizde 130’dan fazla asker, 600’den fazla Maute üyesi ve 45 sivil öldü. HABERYİRMİ

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

2 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

1 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

2 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

4 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

4 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

4 ay önce