Kategori: Güncel

Esad, Türkiye’deki seçimleri bekliyor: Seçim sonrasında…

Suriye yönetimi, tüm dikkatini 24 Haziran’da Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikti. Beşar Esad yönetimi, halen “Türkiye’nin, Suriye’deki terör gruplarına destek verdiğini” ve “Afrin’i işgal eden güçlerini buradan çekmesi gerektiğini” söylerken, seçimler sonrasında bu iki durumda değişiklik olmasıyla ilişkilerin normale dönebileceğinin mesajını verdi.

Sputnik’e konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin Afrin Harekatı için “işgal” iddiasında bulundu. Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Şam-Ankara ilişkilerinde değişiklik olması olasılığına ilişkin soruya verdiği yanıtta, “Türk halkının (ilişkilerin) düzelmesi sürecini desteklemesini isteriz, Türk hükümetininse Suriye’deki teröristleri desteklemeyi bırakıp Suriye’nin bir kısmını işgal etmiş olan güçlerini buradan çekmesini istiyoruz. İlişkilerin düzelmesi her iki halkın da çıkarlarına olur” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile ilişkilerinin onarılmasını umduklarını fakat bunun için bazı şartların olduğunu söyledi. Mikdad, ikili ilişkilerin düzelebilmesi için “Türkiye’nin, Suriye’deki teröristleri desteklemeyi bırakması, askeri güçlerini ülkeden çıkarması gerektiğini” öne sürdü.

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

3 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

2 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

2 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

4 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

4 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

4 ay önce