Kategori: Güncel

DSG’ye ağır silah yardımı, sevkiyat 4 gündür devam ediyor

SURİYE, Deyrezzor (HABERYİRMİ) – Suriye’nin Deyrezzor kentinde varlığını güçlendirmeye devam eden ABD, 4 gündür DSG’ye ağır silah ve zırhlı Hummer araç sevkiyatı yapıyor.

ABD yönetimi YPG’nin de içerisinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 250 TIR içerisinde ağır silah ve zırhlı Hummer araçları gönderdi.

ABD, Deyrezzor operasyonu kapsamında YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 250 TIR’la ağır silah ve zırhlı Hummer araçları gönderdi. ABD, şimdiye kadar DSG ‘ye 4800 TIR’la DSG ‘ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. ABD son 4 gündür her gün silah ve araç yardımında bulunuyor.

“ABD, Deyrezzor’da askeri varlığını artırıyor”

ABD’nin Deyrezzor operasyonu nedeniyle bu sabah kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirten DSG yetkilisi, “ABD Deyr ez Zor’da askeri varlığını artırıyor. ABD’nin Deyrezzor’da 3 askeri üssü de bulunuyor. Kendi üslerinde askeri varlığını artırıyor” dedi.

Son 4 gündür silahlar her gün geliyor

DSG yetkilisi, “ABD, Deyrezzor operasyonu nedeniyle bize 250 TIR’la zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Pikap araçlar da gönderdi. Son 4 gündür silahlar her gün geliyor. Çünkü ihtiyaç var. Deyrezzor’un doğusunda IŞİD’e yönelik operasyonumuz devam ediyor. Silahlar ve zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından sokuldu. Oradan da TIR’larla Deyrezzor doğusuna bırakıldı” ifadelerini kullandı.

ABD, şimdiye kadar 4800 TIR içerisinde ağır silah ve zırhlı araç gönderdi

ABD, şimdiye kadar DSG’ye 4800 TIR’la DSG’ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Ankara, YPG’ye silah verilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Paylaş
Editör
Ahmet Çataloğlu
Etiketler: ABDDeyrezzorDSGYPG

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

3 gün önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

1 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

1 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

3 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

3 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

3 ay önce