Kategori: Güncel

Akşener’in göreve getirdiği isim kulisleri hareketlendirdi

İYİ Parti kurucu üyesi ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkan Meral Akşener tarafından partinin mali işler başkanlığına getirildi. Akşener’in bu hamlesi, Ankara kulislerinde “liyakat” tartışmasını tetikledi.

Endüstri meslek lisesi mezunu Dikbayır’ın, mali işler başkanlığına getirilmesinde Akşener ile “akrabalık” bağlarının etkili olduğu öne sürülüyor.

İYİ Partili Ümit Dikbayır ile Genel Başkan Akşener arasında akrabalık bağı olduğu biliniyor. Yeni Şafak’ın haberine göre Dikbayır cephesi, söz konusu bağı reddetmezken açıklama yapmaktan kaçındı. Dikbayır’ın memleketi Sakarya’nın Hendek ilçesinde, genel başkan ile aralarındaki akrabalık ilişkisi yaygın olarak biliniyor.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuyu gündeme taşıyarak İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e peşpeşe sorular yöneltti. Enginyurt, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi ben Sayın Akşener’e bu soruyu soruyorum. İYİ Parti’nin genel muhasebecisinin adı Ümit Dikbayır. Bu Ümit Dikbayır, “Akşener benim halam oluyor” diyor. Dolayısıyla Dikbayır da yeğen oluyor. Niye getirdin yeğenini muhasebenin başına? İYİ Parti’de kasayı bilecek başka adam yok muydu?”

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

2 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

1 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

2 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

4 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

4 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

4 ay önce