Kategori: Güncel

Kim Kardashian Azerbaycan çağrısı büyük tepki topladı

Ermeni asıllı ABD’li Kim Kardashian, geçtiğimiz aylarda sosyal medyadan yaptığı 1915 olayları paylaşımının tepki görmesinin ardından bu kez Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine saldırı girişimini savunarak, “Ermenistan’daki sivil yapılar hedef alındı ve Azerbaycan şimdi Ermenistan’ı nükleer santralini bom’balamakla tehdit ediyor” dedi.

Ermenistan ordusu, sınırdaki Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulundu, sivil yerleşim birimlerine ateş açtı. Çatışmalarda şimdiye kadar Azeri ordusu 1’i tümgeneral 7 kayıp verdi.

Olayın ardından Kim Kardashian sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, “Ermeni arkadaşlarımın yanında duruyorum” mesajı verdi.

Kardashian mesajında şu skandal ifadeleri kullandı:

“Devam eden küresel salgına rağmen, Azerbaycan BM’nin Ermenistan Cumhuriyeti’ne yönelik küresel ateşkes talebini ihlal etti. Ermenistan’daki sivil yapılar hedef alındı ve Azerbaycan şimdi Ermenistan’ı nükleer santralini bom’balamakla tehdit ediyor. Bu arada, ABD’nin Azerbaycan’ın Ermenistan ve Artsakh’a karşı kullanacak askeri yardıma izin vermemesini sağlamak için önümüzdeki hafta Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nda kongre kararları oylanacak. Uluslararası toplumun, gerilim gereksiz tırmanmasını ve ö’lümleri önlemek için bu tür siyasi ve diplomatik önlemlere dikkat etmesi ve müdahale etmesi gerekiyor. Ermeni arkadaşlarımın yanında duruyor ve ülkenin sınırındaki son gerilimlerden etkilenenler için dua ediyorum. Zaten çok zor olan bu salgın sırasında bu provoke edilmemiş saldırılar için barışçıl bir çözüm bekliyorum. Lütfen Senatör ve Temsilcilerinize Ermenistan’ı desteklemeleri için çağrıda bulunun”

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

3 gün önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

1 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

1 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

3 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

3 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

3 ay önce