Kategori: Güncel

Rusya’nın ‘biz hazırız’ teklifine Türkiye’den cevap geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz hafta Güney Kıbrıs’a ziyaretinden önce ülke basınına verdiği demeçte, “Eğer her iki taraf da ilgilenirse, Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye arasında iyi komşuluğun inşasına katkıda bulunmaya hazırız” demişti.

MÜTHİŞ KARŞILIK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un “Eğer isterlerse Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında arabuluculuk yapmaya hazırız” açıklamasına tepki göstererek, “Rum yönetimi bizim muhatabımız değil. Rusya isterse KKTC ile Rum yönetimi arasında şeffaf ve dengeli bir arabuluculuk yapabilir” dedi.

NTV’nin canlı yayına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşının bu teklifine tepki gösterdi. Çavuşoğlu “Rum yönetimi bizim muhatabımız değil. Rusya isterse KKTC ile Rum yönetimi arasında objektif ve dengeli bir arabuluculuk yapabilir. Rum yönetiminin muhatabı KKTC’dir. Lavrov’a dah öncede söylemiştim. Arabuluculuk yapmak istiyorsanız adanın Türk tarafına da geçip onları da dinleyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Başkent Moskova’da YPG ile bir partinin imzaladığı sözde anlaşmaya da değinen Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un “Eğer isterlerse Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında arabuluculuk yapmaya hazırız” açıklamasına tepki göstererek, “Rum yönetimi bizim muhatabımız değil. Rusya isterse KKTC ile Rum yönetimi arasında şeffaf ve dengeli bir arabuluculuk yapabilir” dedi. dedi.

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

3 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

2 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

2 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

4 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

4 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

4 ay önce