Kategori: Güncel

Sedef Kabaş’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan tutuklanan Sedef Kabaş “Atasözü söyledim hakaret etmedim” diyerek kendisini savundu.

TELE 1 kanalında yayınlanan ve Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programına katılan Sedef Kabaş’ın sözleri kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’aı hedef alarak “Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur.” sözleri nedeniyle hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında Savcılıktaki işlemlerinin ardından Kabaş, dün akşam saatlerinde ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Kabaş hakim karşısına çıktıktan sonra tutuklandı.

ATASÖZÜ SÖYLEDİM

Gazeteci Sedef Kabaş Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde savcılıktaki ifadesini yeniden söylediğini belirterek; “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur. Kastetmek istediğim toplumu kucaklayan birleştirici bir üslup olması gerektiğidir. Bunu vurgulamak istedim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum” diyerek kendini savundu.

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

İsrail’den yeni Refah duyurusu

İsrail'in geçen hafta Pazartesi günü Gazze Şeridi'nde Refah kentine yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ordusu…

3 gün önce

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

3 ay önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

4 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

4 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

6 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

6 ay önce