Kategori: Güncel

Yüksekdağ hakkında karar çıktı

Hdp’nin hapisteki eski eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın, “te-rör örgütü yöneticiliği, te-rör örgütü propagandası, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik” suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya Figen’in kendini katılmazken avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Yüksekdağ’ın avukatı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu konuşmalar, bizim bilmediğimiz konuşmalar değil, sadece mahkemeye bir yazı halinde gelmesini bekliyoruz. Konuşmanın tamamına bakılmasını istediğimiz için böyle bir talepte bulunduk. Müvekkilimizin eylemlerinin ‘yasama dokunulmazlığı’ kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz. Müvekkilimizin hem eski bir milletvekili olduğu için hem de savunmasını yapabilmesi için tahliyesini talep ediyoruz.” 

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Savcı Alparslan Türkmen, Yüksekdağ’ın  tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yeni duruşma, 16 Ocak 2019’a bırakıldı.

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

1 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

1 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

1 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

3 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

3 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

3 ay önce