Yüksekdağ hakkında karar çıktı


Hdp’nin hapisteki eski eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın, “te-rör örgütü yöneticiliği, te-rör örgütü propagandası, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik” suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya Figen’in kendini katılmazken avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Yüksekdağ’ın avukatı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu konuşmalar, bizim bilmediğimiz konuşmalar değil, sadece mahkemeye bir yazı halinde gelmesini bekliyoruz. Konuşmanın tamamına bakılmasını istediğimiz için böyle bir talepte bulunduk. Müvekkilimizin eylemlerinin ‘yasama dokunulmazlığı’ kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz. Müvekkilimizin hem eski bir milletvekili olduğu için hem de savunmasını yapabilmesi için tahliyesini talep ediyoruz.” 

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Savcı Alparslan Türkmen, Yüksekdağ’ın  tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yeni duruşma, 16 Ocak 2019’a bırakıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir