Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücret zamlarını değerlendirdi


Siyasi kariyerinin sonlarına doğru gelen Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Millet ittifakı ve kendi partisinden gelen eleştirilere kulağını kapatan Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında esip gürledi.

Milyonlarca işçinin gözü kulağı, bugün asgari ücrete yapılacak zamdaydı. Beklenen haber, bugün geldi ve asgari ücret 11 bin 402 liraya çıkarıldı.

Yüzde 34’lük artış, işçi, işveren ve hükümetin uzlaşısı sonucunda ortaya çıktı. Ancak ana muhalefet her dönemde olduğu gibi bu zammı da beğenemedi.

Türk-İş Başkanı’na çattı: Niye itiraz etmedin?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu “Ekonomide halkın ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Bugün asgari ücret açıklandı. Bu rakam, makul bir rakam. Beni şaşırtan Türk-İş Başkanı’nın itiraz etmemesi.” açıklamasında bulundu.

“İşçinin hakkını korumak sendikanın görevi”

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada “Aynı Türk-İş’in yaptığı başka bir açıklama var; bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 13 bin 430 TL diye. Siz buna itiraz etmeyeceksiniz, bu doğru değil. İşçinin hak ve hukukunu aramak ilk önce sendikanın görevidir. İşçinin hakkını ve hukukunu korumak sendikanın görevidir. Sendika iradesini Saray’a ipotek etmişse, sendika olmaktan çıkar. Hukuktaki adı ‘Sarı sendikalıktır.” dedi.

Kılıçdaroğlu çıtayı yükseltti

Asgari ücretle ilgili beklentisinin 15 bin lira olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü bir artış yapmayın, tamam. 15 bin lira dedik. Bu da kabul görmedi. Dolayısıyla işçinin hak ve hukukunu aramak yine bize düştü.” açıklamasında bulundu.