Afrin son durum harita – Canlı Anlatım (12 Mart 2018)

Afrin son durum harita. 12 Mart 2018 – Canlı Anlatım. TSK ve ÖSO adım adım Afrin’e gidiyor.


Afrin ilçesi doğu sınırı-hamza tugayı
Afrin ilçesi doğu sınırı-hamza tugayı

Afrin son durum harita. 12 Mart 2018 – Canlı Anlatım. (Haber fotosu: Hamza Tümeni Komutanı Seyfettin Polat, Gökoba köyü eteklerinden Afrin’e bakıyor)

TSK ve ÖSO adım adım Afrin’e gidiyor.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’de sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 52’nci gününde, etkisiz hale getirilen YPG’li sayısı sayısı, 3 bin 347 oldu.

TSK tarafından 20 Ocak’ta, Türkiye’nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li militanlara yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 52’nci güne girildi.

Afrin son durum harita 12 Mart 2018. Oluşturma Saat: 10.44

Genelkurmay Başkanlığı’nca hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 56’sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 347 militanın etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bugünün kritik gelişmeleri ise saat saat sizlerle:

08.42:

Sabah saatlerinde Afrin merkez etrafında bulunan YPG hedefleri savaş uçakları tarafından vuruldu.

10.00:

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3347 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

10.04:

TSK/ÖSO birlikleri Cinderes’in 2 ve 4 km kuzeyinde Zındıkan, Kıla, Gümüş Burç köylerini terör örgütü YPG/PKK’dan ele geçirdi.

10.00: 

Cindires – Nubl arasındaki kritik kasaba Jalamah, (Celeme-Cemalah) Öso tarafından ele geçirildi.  Köy, Cinderes’in 7 kilometre güneydoğusunda, İdlib kuzey sınırına 2 km mesafede bulunuyor.

10.52:

Bülbül beldesi güneyi, Meydanköy Barajı batısındaki Abila (Upila) ve Kutanlı (Kotanlı) köyü ele geçirildi.

Bülbül-Abila köyü
Bülbül-Abila köyü. ÖSO güçleri Hamza Tugayı

ÖSO çatısı altında savaşan Hamza Tugayları birliği’nin Bülbül beldesinin güneyinde ve Meydanköy Barajı’nın batısında ele geçirdiği Kutanlı köyünden servis ettiği video görüntüleri.

12.20:

TSK/ÖSO birlikleri Bülbül doğusunda bulunan Baylanköy ‘ü (Beylan) YPG/PKK’dan ele geçirdi.

13.09 İTİBARİ İLE ELE GEÇİRİLEN KÖYLER

CİNDERES: Kuzeyinde Zındıkan, Kıla, Gümüş Burç, güneydoğusunda Jalamah, (Celeme-Cemalah)

BÜLBÜL: Güneyinde Abila (Upila) ve Kutanlı (Kotanlı) köyleri ele geçirildi.

13.50

Afrin havadan böyle görüntülendi

 

15.27

Bülbül Beldesinin 9 km güneydoğusunda, Meydan köy Barajı’nın 5  kilometre batı kıyısında Kızılbaş köyü ele geçirildi. Köy bugün sabah saatlerinde ele geçirilen Baylanköy TSK/ÖSO tarafından ele geçirildi. Bugün ele geçirilen köy sayısı 7 oldu.

15.34:

Bülbül Beldesinin 9 km güneydoğusunda, Meydan köy Barajı’nın 5  kilometre batı kıyısında yer alan Kızılbaş köyünün 2 km kuzeybatısındaki Habul Uşağı köyü ele geçirildi.

YPG çok sayıda noktayı rejime teslim etti

17.11:

Nubl Zahraa yakınlarında ki Ziyarah kontrol noktası, Burç Kasrı, Başmira, Deir Cemal, Tel Rifat, Minag Hava Üssü’ndeki YPG unsurları bölgeyi rejime bıraktı. Militanların rejim unsurlarına teslim olduğu belirtiliyor.

17.44: 

Cinderes beldesinin güneydoğusunda ele geçirilen Jalamah, (Celeme-Cemalah) köyünden yeni görüntüler:

18.22

Görüntüler Hamza Tugayı savaşçılarına ait.

YPG kayıpları için Afrin’de düzenlenen cenaze törenleri…

18.25

Afrin akın akın boşalıyor

YPG’nin, TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin kente girmesi durumunda canlı kalkan olarak kullanmayı planladığı siviller araçlarıyla, Afrin merkezinden, rejimin bulunduğu bölgeye geçmeye başladı. Araçları ile kentten ayrılan siviller, rejim kontrolündeki Nubul ve Zehra bölgesinden iç kesimlere yöneliyor.

18.50:

Köylüler ÖSO kontrolündeki alanlara geçiyor

TSK ve ÖSO güçlerinin hedefinde olan YPG denetimindeki köylerde bulunan siviller de evlerini terk ediyor. Bazı ailelerin yanlarına aldıkları çocukları ve az sayıdaki eşyaları ile zeytin tarlaları içerisinde yürüyerek ÖSO denetiminde olan güvenli olarak gördükleri köylere gittikleri görüldü. ÖSO güçleri de YPG baskısından kaçan ve olası çatışma durumunda zarar görme endişesi yaşayan sivillere yardımcı olarak, gitmek istedikleri yerlere ulaştırdı. Bazı ailelerin ise kamyonetlerle evlerinden ayrılarak güvenli bölgelere ilerledikleri görüldü.

19.10:

Afrin son durum harita

Afrin son durum harita. Ouşturma 12 Mart 2018. Saat 19.10
Afrin son durum harita. Ouşturma 12 Mart 2018. Saat 19.10

19.20:

Feylak Şam Cinderes bölgesindeki İskan köyünü ve tepesini  aldı.

19.27:

Şeran batısı, Bülbül güney doğusu Meydanköy barajı batı kıyısında Karakin köyü ele geçirildi.

23.36:

Bugün ele geçirilen köyler topluca:

Cinderes:

Jalamah
Iskan
G.Burc
Zindikan
Kila

Meydanköy barajı batısı:

Kutanli
Abila(Habul Usagi)
Kizilbas
Baylankoy
Karakin

Afrin doğusu:

Basselhaya

3 Yorumlar

  1. kuzeyle güney arasindaki farki bilmiyormusunuz gerçekten? CİNDERES: Kuzeyde degil Güneyde; BÜLBÜL de Kuzeyde

    • Editör:
      Siz yanlış anlamışsınız. Ya da biz tam ifade edememişz. O yönler, alınan köylerin beldelerin hangi tarafında kaldığını anlatmak için belirtiliyor.

      Mesela “Cinderes: Kuzeyinde Zındıkan v.b…” derken Cinderes’in kuzeyde olduğunu değil, Zındıkan köyünün Cinderes beldesinin kuzeyinde olduğunu ifade ediyoruz.

  2. sayın haber yirmi ekibi biz gayet iyi anladık.emeginize saglik gayet analitik cografik uygun bi anlatiminiz var soru sormanın da bir üslubu vardir.canli anlatım için tesrkurler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir