Erdoğan’a çirkin sözler


Abd’nin Suriye’den çekilme kararı alması hem dünyada hem de Amerika’da şok etkisi yapmış durumda. ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı karara ülkesinden ise tepkiler yükseliyor. Bunun en son örneği cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham…

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamalar yapan Graham, Trump’a kararını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ederken, Türkiye’nin olası operasyonu hakkında da küstah değerlendirmelerde bulundu. Te-rör örgütü PKK/YPG’ye arka çıkan sözlerinde Graham, eğer operasyon olur ve YPG vurulursa, Cemal Kaşıkçı’nın ölüm emrini verdiği iddia edilen Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Selman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aynı kategoriye koyacağını belirtti.

İşte Graham’ın Twitter’dan paylaştığı o 3 mesaj;

– Amerika’nın en büyük kabusu, DAEŞ’e karşı cesurca savaşan Kürtler gibi müttefiklerin terkedilip harap edilmesi.

– Sayın başkan, gelecekte hiçbir müttefiğimiz olmayacak. Bizim ulusumuz bundan daha iyi. Lütfen Suriye’den çekilme stratejisini yeniden değerlendirin.

– Cesurca DAEŞ’e karşı savaşan ABD’nin Kürt müttefiklerinin yokedilmesine yönelik her türlü eylemden Türkiye’yi sorumlu tutacağız. Eğer bu olursa, bana göre, Erdoğan’ı Suudların Bin Selman’ı ile aynı kategoriye koyacağız.

Yorum

  1. Bizde o zaman ABD yi pkk ile ayni safa koyariz.Teroru destekleyen ulkeler listesine.Hemde bir numaraya.Hodri meydan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir