YPG açıkladı: IŞİD, 30 bin YPG’liye karşı 700 savaşçıyla direniyor!


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – İncirlik’ten kalkan ABD uçaklarının günde 100 bombardıman düzenlediği, karadan ise 30 bin militanın saldırdığı Rakka’da, kent savunmasını sadece 700 savaşçının yürüttüğü ortaya çıktı
Rakka kent merkezinde bir IŞİD savaşçısı (Foto Arşiv)
Açıklama YPG’den geldi. Rakka‘da savunma veren IŞİD güçlerinin rakamları YPG tarafından açıklandı. Reuters Haber Ajansına konuşan Suriye’deki YPG militanların komutanlarından Nowruz Ahmed, Rakka’da 700 IŞİD savaşçısının bulunduğunu ve bunların kent merkezine mevzilendiğini açıkladı. 

Ahmed, Rakka‘da 700 ila 1,000 kadar savaşçının olduğunu ve bunların kuşatılmış olan kentin merkezinde mevzilendiklerini söyledi. Ahmed’e göre Rakka’da 5 bin ila 10 bin arasında sivil bulunuyor.

100 BOMBARDIMAN, 30 BİN MİLİTAN…
Diğer taraftan Rakka’ya yönelik kuşatmada saldırıya katılan militan sayısı ise 30 binin üzerinde. Kuzey, güney, doğu ve batı hatlarında bir düzineye yakın cephede konuşlanan militanlardan YPG ile YPJ‘nin 25 bin erkek ve kadın savaşçısı bulunurken, “Suriye Arap Koalisyonu” Haseke merkezli bin 200 militana sahip.
Devrimciler Ordusu (Halep kırsalında ve Rakka sınırında 2 bin 500, 3 bin, Burkan el Fırat grubu 4 bin – 5 bin, el Sanadid güçleri 700, Cezire grubu 700, Süryani Askerî Konseyi bin 500 kadar militanla Rakka saldırılarına katılıyor.
Bu militan gruplara ise havadan ABD destek veriyor. Türkiye’de İncirlik Üssü‘nden kalkan ABD uçakları günde 100’e varan bombardımanla Rakka’yı vuruyor.
GÖĞÜS GÖĞÜSE SAVAŞMIYOR
Örgüt, bu denli sayısal çoğunluğa rağmen IŞİD’le göğüs göğüse çatışmaya bugüne kadar girmedi. Önce yoğun bombardımanla “insansızlaştırılan ve moloz yığınına dönen sokaklar” YPG militanlarına adeta hediye ediliyor. Boş sokaklara tek sıra halinde giren YPG, burada enkaz üzerine bayrak dikiyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir