Kategori: Güncel

Erdoğan’dan Trump’a: Biz hazırız

Erdoğan ve Trump arasındaki telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler masaya yatırıldı.

Görüşmede,  Münbiç’te yaşanan te-rör saldırısında hayatını kaybeden Amerikalı personel için taziyelerini ileten Başkan Erdoğan, bu olayın, ABD’nin Suriye’den çekilme kararını etkilemeye yönelik bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.

TÜRKİYE GÜVENLİĞİ ALMAYA HAZIR

Erdoğan, Türkiye’nin Münbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu belirtti. PKK ve uzantılarının Suriye’nin kuzeydoğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük eylemlerine izin verilmeyeceğini söyledi.

İki lider, DEAŞ te-rör örgütünün Suriye’deki kalıntılarını temizlemek ve tekrar ortaya çıkmasını önleyecek tedbirleri ortaklaşa almak konusunda anlaşmaya vardı.

GÜVENLİ BÖLGE MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump, güvenli bölge hakkında Türkiye ve ABD Arasında başlayan istişarelerin hızlandırılarak devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

BEYAZ SARAY’DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Başkan Trump, Suriye’de kalan terör unsurlarının yenilmesinin önemine vurgu yaptı. İki lider, Suriye’nin kuzeydoğusu için karşılıklı olarak güvenlik endişelerini giderecek ve müzakere edilmiş bir çözümün aranmaya devam edilmesi konusunda mutabık kaldı. İki lider ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin genişletilmesinin iki ülkenin de yararına olduğu hususunu da ele aldı.”

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

2 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

1 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

2 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

4 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

4 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

4 ay önce