Erdoğan’dan Trump’a: Biz hazırız


Erdoğan ve Trump arasındaki telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler masaya yatırıldı.

Görüşmede,  Münbiç’te yaşanan te-rör saldırısında hayatını kaybeden Amerikalı personel için taziyelerini ileten Başkan Erdoğan, bu olayın, ABD’nin Suriye’den çekilme kararını etkilemeye yönelik bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.

TÜRKİYE GÜVENLİĞİ ALMAYA HAZIR

Erdoğan, Türkiye’nin Münbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu belirtti. PKK ve uzantılarının Suriye’nin kuzeydoğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük eylemlerine izin verilmeyeceğini söyledi.

İki lider, DEAŞ te-rör örgütünün Suriye’deki kalıntılarını temizlemek ve tekrar ortaya çıkmasını önleyecek tedbirleri ortaklaşa almak konusunda anlaşmaya vardı.

GÜVENLİ BÖLGE MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump, güvenli bölge hakkında Türkiye ve ABD Arasında başlayan istişarelerin hızlandırılarak devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

BEYAZ SARAY’DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Başkan Trump, Suriye’de kalan terör unsurlarının yenilmesinin önemine vurgu yaptı. İki lider, Suriye’nin kuzeydoğusu için karşılıklı olarak güvenlik endişelerini giderecek ve müzakere edilmiş bir çözümün aranmaya devam edilmesi konusunda mutabık kaldı. İki lider ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin genişletilmesinin iki ülkenin de yararına olduğu hususunu da ele aldı.”