Kategori: Güncel

Uluslararası Ticaret Hukuku Ne Demek

Uluslararası Ticaret Hukuku Ne Demek

Uluslararası ticaret hukuku başka ülkelerde oturan şirketler ya da yabancı uyruklu kişiler arasında ürün ve hizmetler arasında uluslararası ticari sözleşmeyi konu alan bir hukuk dalıdır. Küresel ekonomi durumunun hemen hemen her yere yayılması ve artış gösteren ithalat ve ihracat faaliyeti açısından uluslararası ticaret hukuku çokça bir öneme sahip olmuştur.

Bu hususta öncelikli olarak uluslararası ticaret hukukunun hem kamu hukuku hemde özel hukuk açısından belirli düzenlemelere tabi tutulur. Ticari açıdan uyuşma sağlamayan uluslararası çözüm sonucu korunma önlemi ve vergi kamu hukuku adı altında belirteceğiniz hususlar olarak bilinir. Ticaret hukukunun en başlıca özel hukuk açısından bilindiği konular ise uluslararası ticaret hukuku sözleşmesi, uluslararası nal satışı, kullanılan teslim biçimi, uyuşmazlığın çözümü ve ödeme şeklidir.

Uluslararası Ticaret Hukuku Hizmetleri Nelerdir?

Uluslararası ticaret hukuku hizmetleri daha çok türk şirketlerin uluslararası şirketler ile yapacağı ticari sözlerin hazır hale getirilmesi, yorumlanması ve düzenlenmesidir. Yabancı herhangi bir şirketin Türkiye’de yapmak istediği ticari konularda hukuki destek sağlama ve hukuki bir zemin oluşturma sizde detaylı bilgiyi https://beklerpartners.com/uluslararasi-ticaret-hukuku/ sitesinden öğrenebilirsiniz.

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

İsrail’den yeni Refah duyurusu

İsrail'in geçen hafta Pazartesi günü Gazze Şeridi'nde Refah kentine yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ordusu…

5 gün önce

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

3 ay önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

4 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

4 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

6 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

6 ay önce