Kategori: AfrinGüncel

Koridorun bağlandığı son noktadan yeni görüntüler (VİDEO)

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) Afrin’de YPG mevzilerine yönelik harekat kapsamında  26 Şubat’ta Şeyh Hadid batısında ele geçirilen Sinarah ve Angalah  köylerinden yeni görüntüler yayınlandı.

Harekat kapsamında iki gün önce bir kısmı alınan Sinara köyünün tamamı teröristlerden alındı. Özgür Suriye Ordusu’nun teröristlerden aldığı Sinarah köyünde çatışma görüntülendi.  Şeyh Hadid’e 4 kilometre mesafede bulunan bu 2 köyün Şeyh Hadid’i kuş bakışı gördüğü kaydedildi. Halen Şeyh Hadid ateş altına alındı.

Bu köylerin ele geçirilmesiyle YPG’nin Türkiye bağlantısı koparılmış, batı cephesi birleştirilmişti. Batı cephesi de kuzey hatlarına  birleştirilerek, Afrin merkez çevresinde hilal hattı oluşturulmuştu.

Şeyh Hadid beldesinin batısındaki Sinarah ve Anqalah köyleri harita kırmızı ok ve hedef işaretinin bulunduğu noktada bulunuyor.

Harekat kapsamında dün ve bugün bölgede yeni bir ilerleme hattı rapor edilmedi. İki köy de YPG’den en son ele geçirilen noktalar olmuştu. Bölgede yoğun sis ve yağışın etkili olduğu belirtilirken, harekatın yavaşlamasına gerekçe olarak olumsuz hava koşulları gösteriliyor. Bazı iddialara göre de BM ateşkesi doğrultusunda TSK’nın harekatın hızını düşürdüğü belirtiliyor.

Diğer tareaftan bu akşam saatlerinde Hatay’ın karşısındaki YPG mevzilerinin de obüs toplarıyla ateş altına alındığı öğrenildi.  Afrin’in batı ve kuzey kırsalında yer alan mevzilerin, obüs toplarıyla vurulduğu belirtiliyor. Bölgeye destek amacıyla gönderilen askeri araçların sınır hattına sevkiyatına devam ediliyor.

Paylaş
Editör
Haberyirmi

Son Haberler

Adliyeye saldıran teröristler yakalandı

Dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Çağlayan Adliyesi'nin önündeki polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşti. İki…

3 hafta önce

CHP’de üst üste aday krizi yaşanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşırken, Türkiye'deki siyasi sahnede partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Ancak Ana…

2 ay önce

İran’da patlamalar meydana geldi

2024'ün ilk günlerinde, Orta Doğu'da yüksek bir gerilim atmosferi hüküm sürüyor... Dün Lübnan topraklarında meydana…

2 ay önce

Valorant VP Al

Valorant VP Al Valorant VP al, taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu olarak oyun dünyasında büyük…

4 ay önce

Malta Dil Okulu Fiyatları 2023

Malta'da dil okulu fiyatları 2023, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında okulun türü,…

4 ay önce

LDR GLOBE ile Cilt Lekelerinden Kusursuzluğa Geçiş

"Ay gibi" aydınlık cildinizin keyfini yaşayın! Doğanın eşsiz potansiyelleri ile bilimin en yeni gelişmelerini birlikte…

4 ay önce