Hilal tamamlandı: Zeytin Dalı’nda ikinci aşama bitti

Afrin son durum harita… 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nın 38. gününde Afrin üç yönden tam olarak sarılmış oldu. Dün kuzeybatı hattındaki cebi ele geçirip, batı ve kuzey cepheyi bağlayan TSK/ÖSO, son olarak Şeyh Hadid hattındaki cebi de birleştirerek Hatay Reyhanlı’dan Kilis’e uzanan hatta içe doğru 3 ila 9 km derinlikte koridor oluşturdu. Afrin bu üç yönden “hilal” şeklinde sarılmış oldu.


Afrin son durum harita
Afrin son durum harita

Afrin son durum harita (26 Şubat 2018)… Afrin kuzeybatı cebini alarak doğu ve kuzey hatlarını birleştiren TSK/ÖSO güçleri , Şeyh Hadid hattında, Afrin’in Türkiye sınırı ile teması olan tek noktası olan 8 km’lik alanı ele geçirdi. Böylece harekatın ikinci aşaması da tamamlandı. Bu hatta yer alan Harmanlık köyü sabah saatlerinde ele geçirilirken, dakikalar önce de Sinnarah ve Angalah köylerini kontrol altına aldı. Afrin kuzey, doğu ve batı hatlarından tamamen sarılmış oldu.

Birinci aşamada sınır hatlarında belli köyler ele geçirildi. Tamamlanan ikinci aşamada ise bu köyler birbirleriyle birleştirilerek Afrin’in, Türkiye ile bağlantı kurduğu hatlarda (kuzey, doğu, batı hatları) iç kısımlarda bir kuşak – derinlik oluşturuldu. Bu kuşakla, sonraki aşamalarda Kilis ve Hatay’a yapılacak roketli saldırıların menzil dışına çıkarılması amaçlandı.

Afrin son durum harita
Afrin son durum harita

Üçüncü aşamada, birleşen kuşaklardan başlayarak Raco, Cinderes, Şeyh Hadid, Şaranlı  beldelerinin kontrol altına alınması amaçlanıyor.

Dördüncü ve son aşama ise çevresi tamamen izole edilen Afrin ilçe merkezine yönelik harekât olacak. Burada dikkat çeken önemli bir detay ise TSK/ÖSO’nun şu süreye kadar Afrin’i güneydoğuda Tel Rifat hattından kuşatmak gibi bir stratejisinin şimdilik olmaması… Buradaki stratejiyi ele alan yazımız için buraya tıklayın.

Harekatın başladığı 22 Ocak’tan bu yana harita aşağıdaki görsellerde olduğu gibi değişti.

22 Ocak 2018… Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü günü…
5 Şubat 2018… Zeytin Dalı Harekatı’nın 15. günü…
23 Şubat Afrin Harekatı son durum haritası
26 Şubat sabah saatleri… Afrin son durum harita

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir