Hedef son cep: Afrin son durum harita (26 Şubat 2018)

Afrin son durum harita (26 Şubat 2018)… Afrin kuzeybatı cebini alarak doğu ve kuzey hatlarını birleştiren TSK/ÖSO güçlerinin yeni hedefi , Şeyh Hadid hattı. Afrin’in Türkiye sınırı ile teması olan tek noktası olan 8 km’lik bu alanın ele geçirilmesiyle harekatın ilk aşaması da tamamlanacak.


Afrin Meydan köy barajı bölgesinde bulunan Hasan Dayrli köyündeki YPG mevzilerinin vunulmasına dair fotoğraf. Kaynak: @op_shield

Afrin son durum harita (26 Şubat 2018)

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) -Afrin son durum harita (26 Şubat 2018)… Afrin kuzeybatı cebini alarak doğu ve kuzey hatlarını birleştiren TSK/ÖSO güçlerinin yeni hedefi , Şeyh Hadid hattı. Bu hatta da ilerleyen TSK/ÖSO bu sabah saatlerinde Şeyh Hadid’in Türkiye sınırına yakın bölgesindeki Harmanlık köyünü ele geçirdi. Afrin’in Türkiye sınırı ile teması olan tek noktası olan 8 km’lik bu alanın ele geçirilmesiyle harekatın ilk aşaması da tamamlanmış olacak.

Afrin son durm harita 26-subat 2018: Kuzeydoğu hattında, Bübül ve Racu cebi birleşti. Şimdi açık kalan Şeyh Hadid cebinin batı cephesiyle birleştirilmesi hedefleniyor.
Afrin son durm harita 26-subat 2018: Kuzeydoğu hattında, Bübül ve Racu cebi birleşti. Şimdi açık kalan Şeyh Hadid cebinin batı cephesiyle birleştirilmesi hedefleniyor. Bugün o hattaki Harmanlık köyü ele geçirildi. Köy, Şeyh Hadid beldesinin batısında, harita üzerinde ise siyah hedef işaretinin bulunduğu alanın karşısında kalıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 20 Ocak’ta başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı sürüyor. 72 savaş uçağının bombardımanı ile başlayan harekat, 38’inci gününde sağanak yağış ve yoğun sis altında devam ediyor. Bu gün Şeyh Hadid beldesinin batısında bulunan Harmanlık köyü TSK/ÖSO kontrolüne girdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın, geceden öğle saatlerine kadar kadar süren harekatında 41 YPG’lin öldüğü bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ise Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından buna yana etkisiz hale getirilen YPG’li sayısının 2 bin 59 olduğunu duyurdu. İşte güne damgasını vuran gelişmeler Haberyirmi farkıyla…

SEVKIYAT SURİYE SINIRLARI İÇERİSİNDEN YAPILIYOR

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de yer aldığı Zeytin Dalı Hareketı kapsamında düzenlenen operasyonlarda Afrin’deki Bülbül ve Raco bölgesinin birleşmisinin ardından Türkiye’nin Afrin sınırlarında ‘Hilal’ oluştu. Bülbül bölgesindeki yer alan Ömer köyünün kontrol altına alınması ardından TSK ve ÖSO güçleri ilerleyişinin sürdürürken bölgedeki hareketlilik de görüntülendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda yer alan ÖSO birlikleri ile Türkiye’nin Kilis sınırında son olarak 9 köy teröristlerden kontrol altına alınmıştı. Suriye’nin Azez bölgesinden Şeyh Horoz, Bülbül Şenkal bölgelerinde hızla ilerleyen ÖSO birlikleri Kavanda, Dudu, Velikli, Semalık, Bendirek, Meydan Ekbez ve Şeyh Muhammedli köylerini de alarak Bülbül bölgesi ile Raco bölgesini birleştirmiş ve böylelikle Türkiye’nin Afrin sınırlarında ‘Hilal’ oluşturmuştu. Ekbez köyünden video…

Suriye’nin Azez bölgesinden Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için yola çıkan ÖSO birliklerinin hattın birleştirilmesinin ardından artık bölgeye; Türkiye üzerinden değil Afrin kuzeyinde kontrol altına alınana bölgelerden geçerek sevkiyat yapacağı öğrenildi. İlerleyen günlerde Şeyh El Hadid bölgesi ile Cinderes bölgesi arasındaki bölgenin de ele geçirilmesinin ardından tüm cepler kapanarak YPG’nin Türkiye sınırları ile teması tamamen kesilmiş olması bekleniyor.

Kuzey hattında birleşen hatlar içinde yer alan Benderik köyünden video:


YPG’nin menzili artık ele geçirilen köyleri görüyor. Ele geçirilen köylerden Ömerli köyünde ÖSO birliklerine zaman zaman havan topu saldırıları düzenleniyor. Gece geç saatlerde havanların ormanlık alana isabet alması sonucu bölgede yanın çıktığı görüldü. Ormanlık alandaki köy kırsalında YPG hatlarının etkisiz hale getirilmesi için mevziler ateş altına alındı.

ÖSO, YPG’YE KARŞI YİNE ONUN SİLAHLARINI KULLANILIYOR

Afrin’de yürütülen operasyonların bugüne kadar gerçekleşen kısmının büyük bölümü kırsal, dağlık ve tepelik alanlardan oluştu. Bu nedenle birliklerin lojistik ve iaşe ihtiyaçlarını karşılamak da sorunlarla dolu zira kış aylarının da etkisini gösterdiği bu dağlık alanlarda ÖSO, doğu hatlarında Azez’de yapılan yemeklerle beslenme ihtiyacını gideriyor. Barınma ise YPG’den ele geçirilen bölgelerde, köy ileri gelenlerinin rehberliğinde belirlenen ev ya da binalarda sağlanıyor.

YPG’den ele geçirilen bölgede el konulan, ya da etkisiz hale getirilen militanlardan alınan silahlar da yapılan denetim ve bakım işlemleri sonrasında yine örgüte karşı operasyonlarda kullanılıyor.

HEDEF ŞEYH HADİD CEBİ

ÖSO yetkilileri Azez ile Bülbül bölgesinin birleştirilerek 9 köyün ele geçirilmesinin ardından Bülbül ile Raco bölgesi arasında Türkiye sınırında bulunan 7 köyün daha ele geçirildiğini bildirdi.

Hedeflerden biri ise Türkiye’nin Reyhanlı bölümüne denk gelen ve son cep boşluğunda bulunan YPG mevzileri. Bu gün Şeyh Hadid beldesinin batısında bulunan Harmanlık köyü TSK/ÖSO kontrolüne girdi. Batı hattının güneyinde bulunan bu son YPG cebinin ele geçirilmesi Afrin’in kuzey, doğu ve batı hatlarından iç kısımlara doğru farklı derinliklerde olmak üzere Türkiye sınırlarıyla temas eden alanlardan tamamen çevrilmesi anlamına geliyor.

Bir başka değişle bu son cebin de birleştirilmesi ile birlikte artık Reyhanlı’dan Kilis’e kadar olan tüm sınır bölgelerindeki alanlar TSK/ÖSO kontrolüne girmiş olacak.


Bu ara çok sayıda özel birlik askerinin Türkiye Kilis hattından Afrin’e giriş yaptı.

Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birlikleri, Afrin kırsalına girdi. Birlikler, dün akşam saatlerinde Kilis’ten geçerek sınır hattına ulaşmıştı.

ÖSO’ya bağlı olarak komando eğitimleri tamamlanan ve çoğunluğu Kürt savaşçılardan oluşan 500 kişilik “Kürt Şahinleri” adlı tugayın da savaşmak üzere Afrin’e yönlendirildiği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir