Koridorun bağlandığı son noktadan yeni görüntüler (VİDEO)

YPG’den en son ele geçirilen Sinarah ve Angalah  köylerinden yeni görüntüler yayınlandı. İki köyün kaybeden YPG, böylece Türkiye olan sınır bağlantısını da kaybetmişti. Görüntülere göre; YPG’nin 26 Şubat’ta ele geçirilen bölgeden direniş göstermeden çekildiği anlaşılıyor.


Sinarah ve Anqalah köyleri (Şeyh Hadid batısı)
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları . Afrin

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) Afrin’de YPG mevzilerine yönelik harekat kapsamında  26 Şubat’ta Şeyh Hadid batısında ele geçirilen Sinarah ve Angalah  köylerinden yeni görüntüler yayınlandı.

Harekat kapsamında iki gün önce bir kısmı alınan Sinara köyünün tamamı teröristlerden alındı. Özgür Suriye Ordusu’nun teröristlerden aldığı Sinarah köyünde çatışma görüntülendi.  Şeyh Hadid’e 4 kilometre mesafede bulunan bu 2 köyün Şeyh Hadid’i kuş bakışı gördüğü kaydedildi. Halen Şeyh Hadid ateş altına alındı.

Bu köylerin ele geçirilmesiyle YPG’nin Türkiye bağlantısı koparılmış, batı cephesi birleştirilmişti. Batı cephesi de kuzey hatlarına  birleştirilerek, Afrin merkez çevresinde hilal hattı oluşturulmuştu.

Afrin son durum harita
Şeyh Hadid beldesinin batısındaki Sinarah ve Anqalah köyleri harita kırmızı ok ve hedef işaretinin bulunduğu noktada bulunuyor.

Harekat kapsamında dün ve bugün bölgede yeni bir ilerleme hattı rapor edilmedi. İki köy de YPG’den en son ele geçirilen noktalar olmuştu. Bölgede yoğun sis ve yağışın etkili olduğu belirtilirken, harekatın yavaşlamasına gerekçe olarak olumsuz hava koşulları gösteriliyor. Bazı iddialara göre de BM ateşkesi doğrultusunda TSK’nın harekatın hızını düşürdüğü belirtiliyor.

Diğer tareaftan bu akşam saatlerinde Hatay’ın karşısındaki YPG mevzilerinin de obüs toplarıyla ateş altına alındığı öğrenildi.  Afrin’in batı ve kuzey kırsalında yer alan mevzilerin, obüs toplarıyla vurulduğu belirtiliyor. Bölgeye destek amacıyla gönderilen askeri araçların sınır hattına sevkiyatına devam ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir