Esad kara harekatına hazırlanıyor


Arşiv

Suriye ordusu Halep’i ele geçirmek için kara harekatına hazırlanıyor. 
ABD ve Rusya’nın Cenevre’de vardığı “Suriye’de ateşkese yönelik mutabakat”, Kurban bayramını içine alan süreyi kapsamıştı. 12 Eylül’de başlayan ateşkes 16 Eylül’de sona erdi. Ateşkes, 48 saat daha uzatılarak 18 Eylül’e uzatılmıştı.
Esad ve Suriye’nin ortak saldırıları ateşkes boyunca yer yer sürerken, 18 Eylül’de artan saldırılar son bir haftadır en yoğun seviyesine ulaştı. 
20 Eylül’de Suriye’nin Halep kentine insani yardım taşıyan uluslararası konvoy vuruldu. 20 TIR’lık konvoy tamamen imha edilirken, saldırıda 12 yardım görevlisi yaşamını yitirdi. 

Son bir haftada fosfor bombalarının da kullanıldığı hava saldırılarında ölenlerin sayısı 500’ü buldu. Kentteki yoğun bombardıman Halep’i adeta enkaz yığınına çevirdi.

23 Eylül’de Suriye’de Esad rejimi, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Halep’i geri almak için yeni bir saldırı başlattı. Operasyona kara kuvvetlerinin de katıldığı açıklandı.
Şam Cephesi Grubu Sözcüsü Albay Muhammed Ahmed, “Rus ve Suriye uçaklarının Halep’teki büyük saldırısı, büyük bir potansiyel kara harekatının habercisi. Havadan ve karadan bombardıman genelde  kara saldırısından önce yapılır. Güçlerimizin hazırlık düzeyi tüm kesimlerde artırıldı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir