IŞİD Hama’yı tamamen kaybetti: Son durum harita (8 Şubat 2018)


SURİYE, Hama (HABERYİRMİ) – Özel Haber: Suriye rejim ordusu Hama kuzeydoğusunda, IŞİD kontrolü altında bulunan kuşatılmış bölgenin büyük bölümünü ele geçirdi. 
Aralık ayından bu yana süren saldırılarda rejim son bir haftada 100’den fazla köyü ele geçirmişti.
Aynı bölgede bugünkü saldırılarda ise Tal Zaebiq, Tal Huraes, Tal Şevki, Dabah, Tal Abwiyah, Tal Muwaylih, Talut Muwaylih, Cevher Humeyni, Tutul Humr, Qaser İbn Wardan, Muwayli Suwaranah, Muhammed Habib köyleri ele geçirildi.

Rejimin son saldırısı ile IŞİD Hama’daki kontrol ettiği alanların tümünü kaybetmiş oldu. IŞİD kontrolündeki bölgeye yoğun hava ve topçu saldırısı sürerken, birkaç köyün halen IŞİD kontrolünde olduğu, ancak rejim güçlerinin bölgede hızla ilerlediği öğrenildi. 
Suriye rejimi geçtiğimiz Aralık ayında Hama kuzeyden başlattığı saldırılarda İdlib kuzeyine doğru ilerlemiş, bu saldırılarda IŞİD ve HTŞ’nin de olduğu alanları kuşatma altına almıştı. 

Önce Heyet-i Tahrir-i Şam (HTŞ) yapılanması içindeki Cephetül Şam’a ait alanları ele geçiren rejim, daha sonra aynı kuşatma hattında kalan IŞİD’e saldırıları yoğunlaştırmıştı.

Rejim bu saldırılarda HTŞ’nin kuşatma altına aldığı toprakların tamamını, IŞİD’in kontrol ettiği alanları, İdlib’in Halep’e taşan bölgeleri ile İdlib’in güneydoğusu ve Halep batı hatlarının tamamını ele geçirmiş oldu.

Suriye IŞİD Hama son durum harita 8 Şubat 2018
Rejim, Hama kuzeydoğusundaki IŞİD alanlarının tamamını ele geçirdi.

IŞİD Hama dışında başkent Şam’daki Yermük Kampı‘nın bir bölümünde, İsrail Suriye sınırındaki Kalemun hattının doğusundaki sınırlı bir alanda, Deyrizor kentinin güneybatı ve Irak sınırına sıfır noktada bulunan üç ayrı kuşatılmış bölgede sınırlı bir alanda varlığını sürdürüyor. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir