Muhalifler rejime saldırı başlattı: Suriye’de son durum


SURİYE, Hama (HABERYİRMİ) – Suriye Hama’daki muhalif gruplar rejime karşı Tahrir Şam, Doğu Türkistan İslam Partisi, Ceyş Nasr ve Fırka Vusta Hama kuzeyindeki Maan’a Mart ayından bu yana en kuvvetli taarruzu başlattı.

Foto: Arşiv

Suriye’de muhalif gruplar ülkenin Türkiye sınırı yakınlarındaki Hama vilayetinde hükümetin kontrolündeki bölümlere yönelik taarruz başlattı. 


Muhalifler Mart ayından bu yana en kuvvetli taarruzu başlatırken, Beşar Esad‘a yakın güçler taarruza top ve hava saldırılarıyla karşılık verdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü hava saldırılarında, muhaliflerin elindeki İdlib’de bulunan üç hastane, bir sağlık merkezi ve bir kurtarma servisinin kullandığı binaların vurulduğunu belirtti.
Taarruzun başladığı Hama vilayetinin kuzeyinde, Türkiye sınırı yakınlarında bulunan bölge, Rusya’nın öncülüğünde hızlanan ateşkes girişimleriyle son birkaç aydır geniş çaplı çatışmalara sahne olmuyordu.

Suriye basınındaki haberlerde yer alan Suriyeli bir ordu kaynağının beyanına göre birçok cephede başlatılan taarruz püskürtüldü ve isyancılar kayıp verdi.

Muhalif bir kaynak ise Reuters‘a yaptığı açıklamada muhaliflerin Hama’nun kuzeyindeki kırsal kesimde ilerleme sağladığını söyledi. Beşar Esad’ı destekleyen güçler söz konusu bölgenin kontrolünü geçen iki yıl içinde muhaliflerden geri almıştı.
Rejim muhaliflerin saldırısına yoğun bombardımanla karşılık veriyor. Bugün 13 ayrı noktada onlarca hava saldırısı düzenlenmiş, 7 sivilin öldüğü bildirilmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir