Yüzde 63’ü YPG’de: Rakka’da son durum haritası (15 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – Rakka kent merkezine yönelik 6 Haziran’da başlayan ABD saldırıları sürerken, kentin yarısından fazlası ABD-YPG unsurlarının kontrolüne girdi. 

9 Eylül’de başlatılan Deyr Ez Zor saldırısı nedeniyle kente yönelik bombardıman yoğunlaşırken, örgüt kentin yüzde 63’ünü kontrolü sağladığını duyurdu. 

YPG’yi kara unsuru olarak kullanan ABD’den de örgütün 14 Eylül’de yaptığı bu açıklamadan sonra bugün konuyla ilgili açıklama geldi.

Rakka son durum harita 14 Eylül 2017 tarihli harita. Bugün güncelliğini koruyor.
ABD’nin uluslararası koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, destek verdiği YPG’nin bu hafta kaydettiği ilerleme sayesinde kentin “üçte ikisinin temizlendiğini” iddia etti.

McGurk, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “İlerleme var, Suriye Demokratik Güçleri sadece bu hafta Rakka kentinin merkezinde 35 bloğu temizledi. Böylece şimdi kentin üçte ikisi temizlenmiş durumda” ifadelerini kullandı. 

Diğer taraftan kente yönelik hava saldırıları da tüm şiddetiyle sürüyor. ABD’nin başını çektiği ve Suriye’deki koalisyon saldırılarını gerçekleştiren Doğal Kararlılık Operasyonu (Operation Inherent Resolve (OIR) resmi sayfasında dün kente 43 bombardıman düzenlendiği açıklandı. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir