Kandil’in talimatı: Yakarak değil, kırarak kaçın


Diyarbakır Bismil -YGGH'li militanlarKandil’in, ağır darbe alınca kırsala sıkışan militanlarına verdiği kaçış talimatı telsizlere yansıdı: Yakarak değil, kırarak kaçın

Kandil’in, ağır darbe alınca kırsala sıkışan militanlarına verdiği kaçış talimatı telsizlere yansıdı. Güvenlik güçlerinin fark etmemesi için teröristlerden ateş yakmamalarını isteyen Kandil, kırsalda sıkışan militanlara, “Sıkıştığınız yeri geceleyin terk edin, bulunduğunuz alanlara sigara izmaritleri yere bırakmayın, mevzilerinizi (bina, mağara) terk ederken imha edin. İmhayı yakarak değil, yıkarak yapın”  uyarısında bulundu. “Destan” ve “Gabar” kodlu teröristler arasındaki telsiz görüşmelerinde İHA’lardan dolayı militanların mağaradan bile çıkamadığı, bu nedenle tuvalet ihtiyaçlarını bile bulundukları alana yapmak zorunda kaldıklarına yer verildi. 

Dört odalı mağara bulundu

Şırnak Uludere’de terör örgütü PKK7nın kullandığı 4 odalı mağara bulundu. Kureşin Tepe bölgesinde bulunan 80-100 metre uzunluğundaki mağarada çok sayıda silah, cephane, teçhizat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Şırnak merkezde bir eve düzenlenen operasyonda ise teröristlerin evi revire dönüştürdüğü ortaya çıktı. Evde, ambulans ve sağlık ocaklarından çalındığı belirlenen EKG, röntgen cihazı, ilaçlar ve tıbbi malzemeler ele geçirildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir