O düğünleri planlamışlar


Barış Dedebağı

Cuntacı komutanlar, kendilerini kurtarmak için, düğün planlarını daha öncesinden yaptı

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinde, Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı’ndan hareket etmeye çalışan 200 tankın dışarı çıkmasını önleyen kahraman Binbaşı Barış Dedebağı, komutanlıkta yaptıkları incelemelerde komutanların sahte düğünler planladığını belirlediklerini belirterek, “Böylece kendilerini kurtarmayı amaçladılar” dedi.
İhanet çetesinin komuta kademesindeki bir çok ismin sahte düğün planı yaptığını belirten Dedebağı, katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada “Tümen komutanı o gün birçok generalin bulunduğu Ankara’da bir düğüne gitmiş. Sahte düğünler planlanmış. Oyun içinde oyun. Daha sonra komutana görevden alındığı tebliğ ediliyor ve düğünden çağrılıyor. Komutan derdest edilerek gönderiliyor. Sahte emirler oluşturulmuş, sahte mesajlar çekilmiş. Sonra birliğin yönetimine el koyuyorlar” diye konuştu.

ONLAR DA DÜĞÜNDEYDİ
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal İstanbul
Moda’da düğünde, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ise Yeşilköy’deki
Çınar Oteli’nde düğündeydi. 
Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı
Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan
Uyar ise Genelkurmay karargâhında derdest edildi.
KOMUTANLARIN REHİN ALINMASI
İstanbul Moda’daki düğünde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve hava kuvvetlerinin komuta kademesinin kaçırılması güvenlik kameralarına böyle yansıyor. Komutanlar, helikopterle Akıncılar Üssü’ne götürülmüştü. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir