20 TIR’lık yardım konvoyunu kim vurdu?


19 Eylül’de 20 TIR vuruldu.

Halep’in güneyinde seyreden 20 tır’dan oluşan Uluslararası Kızılay Örgütüne ait bir insani yardım konvoyu geçen pazartesi vuruldu. Rusya ve ABD birbirini suçlamaya devam ederken Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), konvoyun Rusya tarafından vurulduğunu duyurdu.
SMDK, “Rusya ve Esed rejimine ait iki savaş uçağı, dün (Pazartesi) akşam saatlerinde, Halep’in güneyinde seyreden 20 tır’dan oluşan Uluslararası Kızılay Örgütüne ait bir insani yardım konvoyonu bombaladı. Bombardımanda, çok sayıda sivil hayatını kaybederken bazı tırlar tamamen yandı” ifadelerine yer verdi.

Saldırının, Esed rejimi ve işgalci Rusya’nın tercih ettiği askeri yöntemleri sürdürme ilanı olduğu belirtilen açıklamada, “Bu saldırı, aynı zamanda, 5 senedir Esed rejimi ve Rusya’nın, yalnızca özgürlük ve onuru için devrim başlatan Suriye halkına yönelik sürdürdüğü katliam ve savaş suçları karşısında suskun kalan uluslararası toplumun acziyetinin bir sonucudur” ifadeleri kullanıldı. Basın açıklaması, şu ifadelerle son buldu; “Bu saldırı da, tıpkı Esed rejimi ve Rusya’nın daha önce yaptığı saldırılar gibi Suriye halkının iradesini kıramayacağı gibi devrimimizin hedeflerine ulaşma noktasında bizi daha da güçlendirecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir